Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmagdalena

czy sprzedawca jest oszustem

Polecane posty

Gość gośćmagdalena

Witam.kupiłam na serwisie lokalnym telefon za 70 PLN z wysyłką. Dogadywalam się że sprzedającym smsami. Wyglądało to mniejwiecej tak: czy posiada Pan jeszcze telefon Na Sprzedaż? Odpisal że tak oraz.wysłał nr konta.zrobiłam przelew, podałam adres. Za tydzień napisał mi, że wysłał list ekonomiczny! Z telefonem! Minął miesiąc, listu oczywiście nie mam.piszę.do niego z pretensjami, że ani nie.poinformował mnie o sposobie wysyłki ani się na nierejestrowany nie zgodziłam! Napisałam że.gdybym.wiedziała to bym doplacila! Sprzedający nie ma oczywiście żadnego dowodu wysyłki Nawet mówiłam mu ze nikt nie powinien mu na poczcie.przyjąć listu z telefonem.naprawdę byłam pewna ze wyślę paczkę. Nawet ekonomiczna jest rejestrowana! Zastanawiam się.nad pójściem na policję.czy jest po co? Proszę o odpowiedzi

Gość gość
Idź art 286 paragraf 1 zajmą się nim i otrzyma kare. Do sadu nawet nie będziesz musiała się stawić, zeznania na komendzie wystarcza :)

Wygląda, że sprzedawca działał świadomie i z premedytacją. Wysyłając towar w tak niebezpieczny sposób, bez Twojej wyraźnej zgody, naraził Cię na jego utratę i ponosi za to odpowiedzialność.

Gość gość
ja też polecan. Ten sposób jest naprawdę skuteczny :)

Gość gość
a i dodam, że według prawa za paczkę w trakcie wysyłki odpowiada sprzedający.

Gość gośćmagdalena
Teraz sprzedający pisze mi ze niewierzy mi że nieotrzymalam telefonu.i że.zgłosi sprawę na policję że.chcę wyłudzić pieniądze. Zapytałam go.też.dlaczego wysłał nierejestrowaną formą to odpisał 'ze.zawsze tak.wysyła i.problemów nie ma '