Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypadanie włosów

Polecane posty

Gość gość

Mam 15lat i od pewnego czasu zauważyłam coraz większą ilość wypadanych włosów. Przeczytałam wiele o łysieniu androgenowym i jestem zaniepokojona. Nie zauważyłam przerzedzających się włosów w okolicy przedziałka, co jest charakterystyczne dla tej choroby. Dodam tylko, że codziennie prostuję włosy. Nie są w złym stanie, ale przez tą czynność mogą być osłabione. Używam wiele produktów chroniących i odbudowyjących. Do jakiego lekarza mam się udać w sprawie tej choroby? Jakie mogą być jeszcze przyczyny wypadania włosów? Co mam zrobić aby temu zapobiec? Proszę o pomoc!

Gość Gosiaaa92
Z mojego doświadczenia... wiem, że przyczyną wypadania włosów może być niewłaściwa dieta, a raczej jej brak :P U mnie bardzooo dużo włosów zostawało po kąpieli i czesaniu.. a miałam 21 lat, było to trochę dziwne, więc rozumiem twoje obawy. Po wizycie u lekarza dowiedziałam się, ze dieta to podstawa...a uzupełnienie jej o dobry suplement polepszy jeszcze efekty :) Pani w aptece poleciła mi bio silice, ma dobry skład, skrzyp, pokrzywę.. Do dzisiaj nie mam problemów z paznokciami, włosy nie zostaja na szczotce ;)

Mi kiedyś bardzo wypadały bardzo włosy, koniec końców użyłam specyfiku z tej strony: 

wlosomaniaczkapl.wordpress.com moje włosy wróciły do normy