Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jesc?

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj ogladalam film "cala prawda o rybach" i jestem w szoku ,myslalam ze ryby są bardzo zdrowe tzn. wiem ze np pangi należy unikać ,ale łosoś i śledź ? Unikam jedzenia mięsa ze wzgledu na to ze faszeruja je antybiotykami i hormonami , nie chce jeść samych warzyw :o

Gość gość
we wszystkim teraz trucizna nawet powietrzem sie zyc nie da bo tez skazone

Gość gość
warzywa też pryskane i hodowane w skażonej glebie ;)

Gość gość
Organizm potrafi oczyszczać się z toksyn ,ale są granice i dla niego . należy unikać szkodliwych czynników,choć to bardzo trudne bo truja nas z każdej strony :o

Gość gość
Oj tam nie wszystkie warzywa są hodowane w skażonej glebie,ale znowu nie każdy ma dostęp do tych faktycznie eko :( czy do swojego własnego ogródka. Kiedy jeszcze jesteśmy młodzi i w miarę zdrowi nie zdajemy sobie sprawy jaki wpływ ma na nas to co spożywany

Gość gość
niektórzy i we własnym ogródku opryski stosują i trucizne jedza a potem nie wiedza z czego choruja

Gość gość
tak naprawde jedzenie nie ma zbyt duzego wpływu na zdrowie,najwiekszy wpływ mają geny,mozesz zyc zdrowo jak nie wiem i dostac raka i innych dziadostw,albo żrec smieci i miec swietne zdrowie,znam takie przypadki

Gość gość
Dlatego ze im się wydaje ze jeśli nic się nie dzieje natychmiast po zjedzeniu takich pryskanych warzyw to wszystko jest ok ,nie myślą o tym ze te toksyny się odkładają w jakimś stopniu w organizmie i w pewnym momencie może nastąpić zbyt doza kumulacja i w końcu to się odbije na człowieku

Gość gość
sluszna uwaga moze to geny moze cos innego jak wola boza albo przeznaczenie

Gość gość
Absolutnie się nie zgadzam z teoria z genami :( jest wiele udokumentowanych przypadków wyleczenia z chorób np cukrzyca za pomocą diety . w organizmie każdego z nas ciągle dochodzi do mutacji i tylko silny organizm jest w stanie poradzić sobie z tym natychmiast. Natomiast organizm nadmiernie obciążony nie jest w stanie ,czy mając na myśli osoby zdrowo żyjące piszesz o tych jeżdżących pryskane warzywa i toksyczne łososie norweskie?

Gość gość
Z naszym cialem to jest tak: wyobraźnię sobie ze dostajecie super samochód ,jakiś tam Bentley czy inny i teraz pomyślnie ze wlewacie do niego chszczone paliwo,nieodpowiedni olej,wodę zamiast płynu do chłodnic itp . ile on pojeździ ? Dlozej niż ten do którego będzie lane paliwo odpowiedniej jakości ,olej i reszta?

Gość gość
tak tylko skad pewnosc ktore paliwo jest dobre

Gość gość
Otóż to cały pic na tym polega . tak jak w pierwszym poście pisalam ze myslalam ze ryby są zdrowe no i się zawiodlam :( . gdyby tylko chodziło o mnie ,ale ja mam dzieci których nie chce faszerowac cala tablica Mendelejewa . chce chociaż ograniczyć spożywanie toksyn .

Gość gość
http://m.youtube.com/watch?v=XomF1er9mLc link do filmu,myslalam ze Norwegii można ufać :o ale widok panów w ochronnych kombinezonach z maskami na twarzy i wlewajacymi wprost do wód fiordów groźnych substancji ,jest dla mnie wstrząsający