Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćM

do ktorego tygodnia ciazy chodzilyscie w szpilkach?

Polecane posty

Gość gośćM

Jak w temacie

Gość gość
Wcale..

Gość gość
Tylko na poczatku pierwsze 3 miesiace potem juz tylko trampki

Gość gość
Długo, ale rzadko . W 8 mscu byłam na weselu. W kościele byłam w szpilkach, ale już do tańczenia wskoczyłam w płaskie sandały. Teraz jestem w 5 mscu i tydz temu byłam kilka godzin w szpilkach na przyjęciu.

Gość gość
Ubrałam ok 20 tc od wieczora zaczęło mnie boleć krocze, ból ustał... po porodzie :/

Gość gość
do 7 miesiąca, potem zaczeły mi puchnąć nogi :(

Gość gość
Szpilki prawie wyszły z mody :D

Gość gość
Prawie robi wielką różnicę:) szpilki nigdy nie wyjdą z mody. Bo to klasa sama w sobie jak mała czarna. Ja nosiłam raz w miesiącu jak była większa okazja, do samego końca.

Gość gość
Dokładnie szpilki są klasyczne i ponadczasowe, z mody to mogą wyjść koturny ale szpilki nigdy :) ja chodziłam jakoś do 8 miesiaca

Gość gość
Do pierwszej wizyty u ginekologa i porządnego ochrzanu od niego, że szpilki bardzo negatywnie wpływają na kręgosłup w ciąży i mogą się przyczyniać do odklejania łożyska. Od razu zdjęłam w domu i do końca ciąży nie założyłam

Gość gość
Wcale! w ciąży się chodzi w butach na płaskim obcasie

Gość gość
Wcale.. ja nie rozumiem, jak w ogóle można chodzić w butach na obcasie powyżej 5cm, gdy nie ma żadnej okazji.. po co? dlaczego? Jest impreza, spotkanie, wesele.. ok.. jakiś fajny but na obcasie (dlaczego od razu szpilka?) to spoko.. Ale szczerze, to śmieszą mnie kobitki, które pomykają na wysokim obcasie (a szczególnie na cienkiej szpilce) po galeriach, supermarketach, nierównych chodnikach... Chodzić nie potrafią ( w większości), kolana ugięte.. równowagę ledwo trzymają.. hehe śmieszny widok... babka na zakupach, z tobołkami i szpileczki...

Gość gość
Wcale ale ogólnie nie lubię niszczyć sobie stopy w szpilkach... Średnio moze 2 razy w roku zakładam. a kobiety z brzuchem na szpilkach to po prostu komicznie wyglada...

Gość gość
Po co? Bo ja naprzyklad mam 157 cm wzrostu i ogolnie jestem drobna a bez butow na obcasie wygladam jak dziecko. Jestem w 8 miesiacu i chodze czesto, oczywiscie nie zawsze i wszedzie ale nosze. I jakos moj ginekolog jeszcze nie zwrocil mi uwagi ze robie cos zlego.

Gość gość
Komicznie to wyglada kobieta z brzuchem i ubraniach jak worki nieuczesana i bez make up. To chyba dobe ze kobiety w ciazy zakladaja szpilki, i chca dobrze wygladac..

Gość gość
do 14:01 Pisałam o 13:29.. Ja mam 156cm.. i co z tego.. Przed ciążą nosiłam jakieś tam buty na obcasach, takich grubszych.. do 5 max 6cm.. z tym, że i tak z racji zawodu najczęściej zmieniałam na jakieś baleriny. Najwyższe buty, jakie miałam, to chyba na swoje wesele.. obcas (nie szpilka) miał ok 8-9cm.. W ciąży zrezygnowałam na rzecz niskich (zresztą w wakacje zawsze chodziłam w jakiś sportowych czy balerinach, a zimą na koniec ciąży kupiłam takie na obcasie ok 2cm- szeroki). Później nie nosiłam już żadnych butów na obcasie (raz na jakimś weselu).. i tak mi zostało.. zresztą.. stwierdziłam, że skoro w zasadzie jak wychodzę to tylko: spacer, działka, jakieś sklepy, centra handlowe, odwiedziny u rodziców itp.. to po co mam męczyć nogi obcasem?

Gość gość
Idac Twoim tokiem myslenia, to lepiej sie nie malowac bo po co meczyc cere, nie ukladac wlosow zeby ich nie obciazac, nie nosic kolczykow bo uszy sie mecza, nie regulowac brwi bo to nie potrzebnie boli, nie golic nog i pach zeby nie podraznic skory. Ogolnie po co ladnie wygladac przeciez to bez sensu:) ps. Nikt nie nosi szpilek dla wygody tylko po to zeby dobrze wygladac,a jak sie komus nie chce dbac o wyglad to takie tlumaczenia zeby nie meczyc nog sa bez sensu:)

Gość gość
Do 19:20 pewnie jestes taka zaniedbana, matka polka, praktyczna i przyziemna. Pi co meczyc nogi ? Po to zeby nie wygladac jak kura domowa, z dzieckiem pod pacha. Dla pieknosci tzeba cierpiec ale co ty o tym mozesz wiedziec

Gość gość
3razy bylam w ciazy i zawsze chodzilam ichodze w butach na obcasie powyzej10cm bo tak lubie i nogi ani kregoslup mi nie wysiadaja fakt ze w zadnej ciazy nie przytylam wiecej niz 8kg i kregoslup nigdy mnie nie bolal

Gość gość
Ja nosilam mimo sprzeciwu tesciowej:P w sumie to nosilam je potem specjalnie zeby ja powkurzac:)

Gość gość
Ja bardzo rzadko, okazyjnie a pod koniec ciazy to wogole

Gość gość
Płaskie buty wcale nie są w ciąży najlepsze. Optymalny jest obcas 3-4cm.

Gość gość
Uwazam ze najlepsze sa buty w ktorych czujemy sie dobrze ja najlepiej czuje sie wlasnie w szpilkach a krzywde zrobilam sobie w adidasach