Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat , jestem w 31 miesiacu ciazy , przed ciaza ważyłam 58 kg , teraz waze 89 kg a do porodu jeszcze troszke zostalo . Dodam ze to moja pierwsza ciaza i boje sie ze nie wroce do formy . Czy sa tu mamy tore mialy podobna sytuacje i daly rade ? Jak to zrobilyscie i ile wam to zajelo . Bez jakis obrazliwych komentarzy . Pozdrawiam :)

Gość gość
sama w obu ciazach przytylam ok 10 kg ale znam dwie kobiety ktore w ciazach tez tyly 20-30 kg, obie wrocily do wagi. Twoj mlody wiek autorko dziala na twoja korzysc i latwifj bedzie ci zgubic wage niz gdybys byla o 10 lat starsza.

Gość gość
daj spoko, ja też jestem pzerażona tyciem w ciąży zwłaszcza że jestem niska i również waze 58. A w zasadzie to już 60, a to dopiero 7 tydzień. Powiedz czemu tyle przytyłaś? czy pozwalałaś sobie na dużo jedzenia ??

Gość gość
Autorko, ja startowalam z waga 59, obecnie mam na liczniku 76- 32 tc, a jem normalnie jak zwykle, zwiekszylam tylko ilosc owoców, bo na nie mam ochotę. Niestety tu się nie sprawdza zasada, ze jesz mniej, to mniej tyjesz

Gość gość
Kazda z nas inaczej przybiera na wadze w ciazy.Troszke tu graja role hormony i moze stres co bedzie przy porodzie? Ja nie martwilam sie bo jestesmy dosc cywilizowani jak na polskie warunki i meza zawsze mam podczas badania narzadow rodnych u ginekologa stojacego obok mnie. Co prawda mamy Prawo Pacjenta ust 2008 r art 21 ktore jednoznacznie mowi o obecnosci osoby bliskiej pacjenta nawet w szpitalu przy badaniach i zabiegach nawet porod CC.Wiem,ze wiele polek w swym zacofaniu i ciemnocie krepuja sie Wlasnego partnera podczas badan pochwy i porodach ;( A calkiem obcego Faceta ginekologa nie maja go za boga sredniowiecze!Taka obecnosc partnera uspokaja nas bo to On bedzie najlepiej dbal o nasze interesy bo personel medyczny bywa rozny ,a gdy jesrt osoba bliska niewygodny dla nich swisdek ktorego nie moga wyprosic bo decyduje Pacjent nie lekarz zachowuja sie wtedy Poprawnie :D !

Gość gość
Ja tez przytylam.25 kg maly ma dwa.msc i 3 tyg zostalo jeszcze 6 kg bez diety i cwiczen nie karmie piersia. Ale ta 6 juz nie spada wiec musze sie za siebie wziac

Gość gość
Marne prowo durnej gimnazjalistki

Gość gość
31 tydzien . Pomyslilam sie . Fakt nie odmawialam sobie i jadlam to na co mialam ochote . Dziekuje za normalne , nie krytykujace odpowiedzi .

Gość gość
Przepraszam 31 tydzien ciazy , pomylilam sie . I fakt jem to na co mam ochote , nie odmawiam sobie , chociaz ostatnio staram sie to ograniczyc i slodycze zamienic na owoce ale to chyba na to juz za pozno . I dziekuje za normalne odpowiedzi a nie krytyki i chamstwa. Duzo osob dziwi mi sie ze az tyle przytylam ale no juz nic nie moge z tym zrobic dlatego postanowilam napisac na forum i dowiedziec sie jak to bylo z innymi mamami :) Troche podnioslyscie mnie na duchu i mam nadzije ze po ciazy wroce do formy .