Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komunia bezalkoholowa. . .będzie afera

Polecane posty

Gość gość
No wiec tak.skoro robicie w restauracji to bym nie podawała skoro niektórzy ija ile wlezie,a jak chcą chłam to na swój koszt. Myślę że jak będę płacić 8 zł za piwo i z 15 za drinka to za dużo nie wypija

Gość gość
Nie przejmuj się takimi ludźmi. A jeżeli mowa o prezentach, może jakies lokale oferują mały upominek na koniec imprezy? polecam tę stronkę, duzo lokali w jednym miejscu, na pewno jakiś się znajdzie z taką ofertą http://chrzcinyikomunie.pl/miasto/krakow :)

Gość gość
My w tym roku robimy komunie w restauracji www.restauracjesultan.pl i będzie ona bezalkoholowa. Moim zdaniem to święto dziecka a nie okazja do napicia się.

Gość Trzeźwy alkoholik
Ja mam Komunię za dwa tygodnie i też pojawia się u mnie ten temat ale bardziej od strony organizacji bo w restauracji mi mówią że wino ale reszta już lepiej nie, myślę że jeśli rodzina umie się dogadać to każdy wie ile i gdzie bo nie wyobrażam sobie bym komuś coś miał nakazywać albo rozkazywać i tyczy się to zarówno alkoholu jak i prezentów . Bo tych tak bardzo wierzących chciałem zaznaczyć że komunia to nie "święto dziecka "tylko sakrament do którego przystąpił a dzięki swojej pracy (katechezy nauki egzaminy)i wierze i wytrwałości a Bóg za dobre wynagradza kochani więc i czemu my nie mamy wynagrodzić naszych dzieci ?co do alkoholu również kościół nie zabrania gdy jest z umiarem a jeśli rodzina spotyka się i w umiarze to robi czemu nie choć paradoksalnie jestem od 3lat trzeźwym alkoholikiem ., i każdy o tym wie w rodzinie ale moja trzeźwość jest dla mnie a nie terrorem dla mojej rodziny .pozdr.