Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszka1234

brak okresu i duży brzuch

Polecane posty

Gość muszka1234

Witam. Od 5 miesięcy nie mam okresu (powód znam bo tydz. temu byłam u ginekologa, zrobiłam badani krwi i mam za dużo testosteronu a do tego podwyższone Tsh) jednak nie w tym problem. Od dłuższego czasu jestem na diecie i mam dużo ruchu i zauważyłam że trochę schudłam jednak mam strasznie duży brzuch i tak jakby mi się jeszcze większy robił mimo diety :/ Tak się zastanawiam że może przez to jest taki wielki że nie miałam tego okresu już prawie pół roku? Wie ktoś coś może na ten temat? Bo już się załamuję że dietę mam i mało jem a brzuch coraz większy :/

Gość muszka1234
nie wiem czym sobie pomoc, po jedzeniu zawsze mam gazy, smierdzace, czasem nie umiem sie powstrzymac, czasem trzymam to w sobie i rozwala mi brzuch ;/ lekarka nic nie powiedziala kazala pic rumienk ;/ wg mnie to moze byc zespol jelita drazliwego ;/ sa jakies domowe sposoby? jakies tabletki na to? ziolka? cokolwiek.. jem te espumisan po kazdy7m posilku jest lepiej ale to jeszcze nie to

Gość gość
byłaś u ginekologa, który nic z tym nie zrobił? no no ciekawe

Gość gość
jelito drażliwe ma inne objawy wiem bo sama mam i często przez to cierpię ból nie do wytrzymania :( u ciebie może coś nie domaga zbadaj sobie wątrobę i trzustkę pijesz piwo? po nadużywaniu alkoholu jest objaw dużego brzucha u alkoholików

Gość muszka1234
w jakiej sieci wiziąc teraz telefon bo play chyba najlepsza? :)

Gość muszka1234
To drugie to podszyw. Ginekolog z tym nic nie zrobił bo mi kazał przyjść z wynikami i idę w czwartek do niego. Mi tylko chodzi i to czy jest możliwe mieć taki duży brzuch jak nie ma się okresu kilka miesięcy? Proszę się pode mnie nie podszywać ;)

Gość gość
jajniki zbadaj. albo policystyczne albo poczytaj o powiekszonym brzuchu w chorobach jajników. a wogóle to usg dopochwowe

Gość gość
to co panikujesz, skoro nie wiesz jeszcze co ci jest, kup sobie szklaną kule będzie taki sam efekt, jak zapytanie na forum..

Gość gość
a może się zważ na wadzę co?

Gość muszka1234
Ja nie panikuję tylko się spytałam bo czytałam że przed okresem się woda zbiera a ja nie miałam kilka miesięcy więc zaczęłam podejrzewać że może od tego i się tylko spytałam ;)

Gość muszka1234
Nie zważę się bo waga mi się zepsuła :(

Gość gość
czytasz bajki z internetu, który przyjmie wszystko, a potem dopytujesz, zapytaj ginekologa, on ci wszystko wyjaśni:)

Gość muszka1234
a telefon mam w Erze i nie zmienie :)

Gość muszka1234
Dietetyczka też mi kiedyś o tej wodzie mówiła więc nie tylko chodzi o net ;) Ale zapytam teraz ginekologa

Gość muszka1234
Głupi podszywie pewnie ty masz w erze :P

Gość gość
robiłas usg dopochwowe jak tu juz ktos ci radził?

Gość muszka1234
Nie będę mieć usg bo nie współżyłam

Gość muszka1234
i żałuje ze weszłam na to forum dla debilek :P

Gość muszka1234
Podszyw akurat w tym się z tobą zgadzam

Gość gość
ja miałam większy brzuch kiedy zmieniłam klimat i okres mi się spóźniał o kilka tygodni, jak już dostałam okres to wrócił do normalnego rozmiaru

Gość muszka1234
Dzięki gość za normalną odpowiedź. No ja właśnie myślę że od tego mam ten brzuch bo jak już pisałam schudłam a brzuch jakby ciągle większy :/ Przed tym okresem co miałam w grudniu to też nie miałam pół roku okresu i jak dostałam to też wtedy zauważyłam jakby mi się trochę zmniejszył. Teraz czekam na wizytę u gin pewnie dostanę leki i okres się pojawi to się okaże co będzie.