Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgosia_xx

Pamiętacie te czasy?

Polecane posty

Gość Małgosia_xx

Pamiętacie kiedy obiad pochłaniało się wte pędy żeby tylko szybko wyjść na podwórko?Kiedy robiło się huśtawkę z liny, kija lub deski i kiedy się spadło to niemiłosiernie bolała pupa?Pamiętacie jak do domu wracało się z licznymi zadrapaniami i siniakami.Pamiętacie kiedy jadło się niedojrzałe jabłka, śliwki, truskawki często jeszcze nieumyte i nikogo po tym nie bolały brzuchy? Pamiętacie kiedy wymienialiśmy się karteczkami takimi w kratkę. Pamiętacie te bajki?Tamtą muzykę,tamte kabarety, wybory Miss?Pamiętacie kiedy najgrubsze dziecko musiało stać na bramce, a kiedy właściciel piłki się obraził był koniec gry?Pamiętacie liczne konkursy kto zrobi większy balon z gumy balonówki albo gumy Turbo? Tamte komiksy? Albo kiedy rodzice przynosili długie lizaki z zakładów pracy?Pamiętacie kiedy dzieciaki miały większy szacunek do rodziców?Pamiętacie dawne bazy, domki na drzewie?

Gość gość
ja mam zamiar znów tak zyc tylko musze miec dostęp do narkotykow

Gość ~mr0wcz2n_p0t2sU~`
Piękna historia na tle lat 80-90 osnuta. Było minęło teraz jest inaczej, wymiana pokolen itp. itd

Gość gość
a ludzie zamienili to wszystko na internet

Gość gość
Pamiętam jak dziewczyny skakały na gunach odmajtek jak graliśmy w zbijaka lub dwa ognie jak jeździło się do późnego wieczora na sankach. Poza tym w wakacje jeżdziło się zawsze na kolonie i obozy młodzieżowe.

Gość ~mr0wcz2n_p0t2sU~`
Kolonie są do dziś... tylko kiedyś nie było na tych koloniach telefonów/smartfonów i internetów ;)

Gość gość
To prawda ale są drogie i dużo dzieci nigdzie nie jedzie kiedyś jechały prawie wszystkie. Mnie jest stac i mój syn zawsze jeździ ale dużo jego kolegów zostaje w domu.

Gość gość
Ja nie wiem czy wy mieszkacie na innej planecie niż ja? Moje dzieci całymi dniami jeżdżą na rolkach, rowerze, córka skacze w skakanke i ma jojo. Syn skacze po drzewach i goni wszystkie koty w okolicy. Plaster na kolanach i lokciach wymieniany jest regularnie. Dzieci jedzą lody, czasem wpadają razem z innymi dzieciakami na frytki, bawią się w chowanego. Matki wieczorem chodzą miedzy domami żeby zawolac te brudasy do wanny. Internet oczywiście istnieje ale tylko wieczorem albo gdy jest brzydka pogoda i wyjątkowa nuda. Dlaczego wasze dzieci tak nie mają?

Gość kość_
Odsetek dzieci które wybiera "życie w internecie" a nie w świecie z każdym rokiem się zwiększa. i jest to specjalna zagrywka firm firm marketingowych/produkujących wszelkie dobra która z pewnością zaprocentuje w przysłości. Na szczęście są rodziny i dzieci które znają umiar ale ten odsetek się zmniejsza. A jak się mylę to BARDZO BĘDĘ SIĘ CIESZYŁ :D