Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Martwię się o dziecko, lekarz pediatra i ortopeda bagatelizują. hgg pomożesz

Polecane posty

Gość gość

Syn 24 miesiące, od kilku tygodni bardzo krzywi plecy przy siedzeniu (wczesniej siedział prosto jak struna). Oprócz tego od małego ma wystające żebra i duży brzuch. Pediatra i ortopeda twierdziły, że to normalne i bagatelizowały ten problem, ale odkąd on się zaczął garbić jestem przerażona. Boję się, ze słuchając ich zrobiłam mu krzywdę. Byłam u ortopedy z tymi plecami i ona twierdzi, ze jest ok siedzi tak bo mu wygodnie :'(

Gość gość
Suplementujesz witaminę D? Przy niedoborach pojawia się taka postawa u dzieci. I może zmień pediatrę? Skonsultuj z jeszcze jednym lekarzem?

Gość gość
Suplementuję. Dziecko od 6 miesiaca zycia jest na mm, a tam jest witamina D. Oprócz tego od urodzenia co 7 dni dostawał kroplę witaminy D. Od 12 miesiąca życia daję tran. Syn urodził się z ciemieniem 0,7x04 cm, dlatego witamina d raz w tygodniu.

Gość gość
Duży brzuch to normalne u dzieci w tym wieku, mięśnie są jeszcze słabe, dopiero buduje się ich normalna "figura". Jednak wystające żebra, tzw. ptasie, to już sygnał niepokojący - poszłabym do kolejnego lekarza dla spokoju sumienia.

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Hgg ma cię w d***e autorko.

Gość gość
Dziękuję ci gościu za miłą odpowiedz