Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wozek dla rodzenstwa typu jedno pod drugim

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoras z was takiego uzywa. Mysle wlasnie nad Graco Trekko Duo, ale nie jestem przekonana.

Gość gość
Moze wiecej informacji o nas: Lilia ma w tej chwili prawie 2 lata, pod koniec wakacji rodze synka. Nawet kiedy bedzie mial rok, to 3 letnia wowczas corka jeszcze bedzie potrzebowala podwozki na plac zabaw, czy po sklepie. W gornym siedzisku mozna wpiac fotelik albo wsadzic miekka godnole z uszami i pchnac bude w przod.

Gość gość
Dolne bedzie mozna w razie czego zawsze wyjac i wsadzic do kosza, o ile nie trzeba sie z nim silowac. Gorne siedzisko wydaje mi sie wieksze niz dolne, wiec maly jak podrosnie moglby w nim sobie drzemac, a corka moglaby korzystac z gornego, bo bedzie w takim wieku, ze troche bedzie szla, troche jechala. Dolne reguluje sie w dwoch pizyciach. Nie zupelnie na plasko, ale mysle, ze na krotkie drzemki moze byc ok.

Gość gość
Czy ktos cos podobnego przerabial i moze sie podzielic swoimi reflekshami?

Gość gość
?

Gość gość
Ja jak urodziłam drugie dziecko to po prostu pierwsze przestało jeździć wózkiem i tyle. Nie kombinowaliśmy. Chodziliśmy dużo - minimum 1,5 km w jedną stronę do miasta i z powrotem plus na plac zabaw itp. A i kupiłam synowi rowerek biegowy i on na nim śmigał. Miał nie całe 2 lata jak oddał bratu wózek :)

Gość gość
tu, gdzie mieszkam bardzo popularny jest wozek dla rodzenstwa phil and tedds (chyba tak sie pisze)

Gość gość
Moja w tej chwili ma wlasnie prawie dwa lata, ale nie daje rady chodzic dlugich dystansow, tym bardziej ze wszedzie mamy daleko (do najblizszych sklepow, kosciola, na poczte 15-20 min, na plac zabaw tyle samo, do parku ze 30 min w jedna strone). Na rowerze biegowym jeszcze nie jezdzila, ale nie puscilabym jej na ulicy po chodniku, bo to jeszcze male niemyslace dziecko, a obok 4 pasmowka i duzy ruch (nie przejdzie sie po pasach bez swiatel). Dlatego pomyslalam o takim wozku.

Gość gość
To samo w sklepach, jak chce sobie cos wybrac to ona jak nie siedzi w wozku i sie czyms nie zajmuje, to mi nie daje i chce od razu wychodzic, albo rusza rozne rzeczy rzeczy, siada i kleka na posadzce. A tak to ja zapinam, daje cos w reke i jest spokoj.

Gość gość
Phil&Teds znam, tzn. widzialam, ale wolalabym wlasnie cos mniej drogiego. Rower biegowy zamierzamy kupic dopiero na lub po 2 urodzinach, ale bedziemy dawac tylko po osiedlu, parku i mueszkaniu, na nasze ulice to jeszcze za wczesnie.

Gość gość
Wypowie sie ktos jeszcze?

Gość gość
Jak urodziłam drugie to pierwsze miało 25 mscy i nie potrzebowało wózka. Jedyne co to doczepiliśmy taką deskę, na której mogło sobie stanąć w przypadku większego zmęczenia.

Gość gość
Ciężko mi sobie wyobrazić dziecko ponad dwuletnie w wózku bo z doświadczenia wiem, że takie długo nie wysiedzi :( ale koleżanka miała dzieci rok po roku i taki wózek, który opisujesz. Bardzo się jej ten model sprawdził. Ale też moim zdaniem taki wózek może być dość nieporęczny i gdybym miała taką sytuację jak Ty to prędzej pomyślałabym o tej desce co ktoś już wspomniał plus od czasu do czasu starsze w spacerówce a młodsze w chuście.

Gość gość
Widzialam te dostawki dla stojacych dzieci, ale nie jestem az taka wysoka i musiababym isc pochylona w palak nad dzieckiem, zeby nie wpadac na dostawke i jednoczesnie dosiegac raczki. Widzialam jak pchala cos takiego dziewczyna podobnego wzrostu i wygladalo to tak jakby wkladala w to duzo wysilku, byla napieta i zgjeta nad tym stojacym dzieckiem. Dla wysokich rodzicow to na pewno dobra rzecz. U mnie dochodzi jeszcze taka sprawa, ze corka lubi sobie usiasc i odpoczac. Ja wiem, ze za rok bedzie jeszcze bardziej *****iwa, ale wydaje mi sie ze bedzie potrzebowala tez i usiasc na troche.

Gość gość
Po wyjeciu dolnego siedziska ten wozek wyglada jak zwykly pojedynczy model Trekko. Nawet nie wiem czy w ogole stelaze sie w nich czymkolwiek roznia. Na pierwszy rzut oka nie widac. Mam nosidlo ergonomiczne po corce i zamierzam urzywac, ale czasem wolalabym, zeby dziecko pospalo sobie w foteliku, albo na plasko. Czasem trzeba biec za starsza, asystowac na placu zabaw, a z niemowlakiem na brzuchu nie jest to dobrym pomyslem, ani bezpieczne. Lubie ergo, ale czasem dobrze jest sie odciazyc, szczegolnie latem, bo strasznie sie czlowiek poci z nosidlem.

Gość gość
uzywac

Gość gość
Ja kupiłam dla moich maluchów wózek firmy http://prampol.pl/pl/ i uważam, że to był dobry wybór. :) bardzo wygodnie i lekko się go prowadzi. Mają sporą ofertę różnych wózków, więc może powinnaś sprawdzić czy jest tam to, co Cię interesuje? :)

Gość ania2207
Korzystam z wózka Graco dla bliźniaków lub dzieci rok po roku. Syn ma 2,5 roku, córka 11 miesięcy. Wózek sprawdza sie w mieście, gdzie jet utwardzone podłoże, ale już przejechanie po trawie na placu zabaw to spory wysiłek. Ogólnie nie należy do najlżejszych w prowadzeniu, a to ze wzgledu na to, ze z przodu sadzam starsze dziecko, z tyłu córkę. W takim ustawieniu wciągnięcie wózka po schodach jest raczej niemozliwe, nawet podjazdy nie są łatwe do pokonania. Tylne siedzisko rozkłada sie całkowicie, więc mozna przewozić w nim nawet noworodka, tworzy się coś w rodzaju niewielkiej gondolki. Wizualnie wózek prezentuje sie fajnie, ja jestem zadowolona, że moge wyjść z dwójką maluchów na spacer.

Gość gość
nie rozumiem, po co wózek dla dwulatka.. po co robicie z dzieci "kaleki", dlaczego nie wierzycie w ich możliwości? co tzn., że trzylatka będzie potrzebowała podwózki na plac zabaw.. żartujesz sobie? masz jeszcze kilka miesięcy to zrezygnuj całkowicie z wózka.. mój syn styczniowy.. wózek zaczęłam ograniczać jakoś od maja następnego roku-bo w sumie po co.. pogoda ładna.. dużo czasu na działce koło domu, albo na plac zabaw.. czy do sklepu (w dwie strony do sklepu 1km na piechotę, w drogę powrotną pod górę). W wakacje zdarzało się, że i komunikacją jechałąm bez wózka. Na przełomie sierpnia i września okazało się, że jestem w ciąży, więc wózek odstawiłam praktycznie na dobre. W okolicach zaś 2 urodzin syna (czyli na 4 miesiące przed urodzeniem drugiego) "wyprowadziłam" go z łóżeczka, do łóżka "normalnego" łóżka.. czyli 70x140 z barierką.. Jak nauczysz dziecko chodzić, to nie będzie sie do wózka pchało.

Gość gość
Wiesz, ograniczenie a zupelna rezygnacja z wozka to dwie zupelnie rozne rzeczy. W wieku 2 lat na pewno podwozilas jeszcze dziecko. U mnie sa wieksze dystanse do pokonania niz u ciebie, do tego kilka skrzyzowan ze swiatlami, przed ktorymi sie dlugo stoi. Nawet dorosly sie czasem umorduje, a co dopiero takie male dziecko. U mnie bedzie drugie mniej wiecej tak jak u ciebie (taka sama roznuca wueku) i nie mam sumienia ciagnac dzieciaka za soba. Co zrobie jak nie bedzie chcialo isc dalej, przeciez nie rzuce wszystkiego i nie wroce do domu, ani tym bardziej nie bede jej dzwigala na rekach. A do wiekszego lozka przenosze swoja dopiero blizej terminu porodu, bo jeszcze nie ma swojego pokoju, a bam potrzebny jest gabinet, wiec narazie tak jest z nami i tak jest teraz wygodniej. Kazdy ma inne mueszjanie i zyje w innym miescie. Z tego co wnioskuje z twojego postu mieszkasz w domu w malej miejscowosci, a ja w mieszkaniu w duzym miescie.

Gość gość
Do kolezanki od Graco: ty piszesz o tandemie z malymi kolkami jak w spacerowce, a mnie chodzilo o pelnowymiarowy wozek trojkowowiec (z duzymi kolami), ktory pod glownym siedziskiem ma przy koszu dodatkowe mniejsze (wyciagane).

Gość Alibabka sally
Pewnie, wg niektorych to autorka powinna byla moze w ogole dziecko od wozka odstawic jak juz o drugiej ciazy sie dowiedziala no bo niech sie to starsze przyzwyczaja i w ogole to chyba kaleke ma hahaha. Ja tez nie wyobrazam sobie spaceru przy *****iwej ulicy z dwulatka na rowerku i niemowlakiem w wozku. Ale w nosie nie, co tam bezpieczenstwo, wazne se udowodni ze nie robi z dziecka kaleki wsadzajac do wozka. Moj syn jezdzil do okolo 2,5 roku a i rok pozniej jak jechalismy na caly dzien na wesole miasteczko to bralam wozek, przydawal sie do wozenia picia itp a i syn jak dlugo czekalismy w kolejce potrafil sobie usiasc. I o dziwo ma teraz 7 lat i nie ma problemow z chodzeniem, ba... Z bieganiem tez nie ma. Po co na sile udowadniac cos innym, niech dziewczyna tak robi jak jej pasuje i wygodniej bo to ona bedzie jakby cos sie szarpac ze zmeczona dwulatka albo ja nuesc i jeszcze wozek pchac.

Gość gość
Dzieki za slowa poparcia. Mysle, ze te osoby nie pisza tego zlosliwie, tylko odnosza moja sytuacje do swojego polozenia i swoich wyobrazen. Jesli ktos mieszka w malym, spokojnym miejscu, gdzie wszedzie ma blisko, ma wlasne podworko, a najwieksza droga jest jednopasmowka, to nie zrozumie kogos, kto mieszka w takim miejscu jak ja. Zreszta widuje wiele dzieci w roznych miejscach, ktore nadal sa podwozone, mimo ze wygladaja czesto nawet wiecej niz 3 lata i nie krytykuje ich rodzicow.

Gość gość
sprawdź sobie ofertę firmy http://www.coletto.pl/ Oni są producentem wózków dziecięcych. Maja naprawdę bardzo duży wybór wózków w konkurencyjnych cenach. Ja kupiłam od nich wózek spacerówkę i jestem zadowolona i moja córka na pewno też :)