Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co do takiej sukienki

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam niedawno sukienkę wizytową z przeznaczeniem na komunię. Zastanawiam się, co do niej założyć na górę -żakiet, cienki sweterek? Chodzi o to, by zakryć ramiona w kościele, ew. ochronić się przed chłodem. Macie jakieś pomysły? http://www.happymum.pl/sklep3/d676,sukienki_wizytowe,6210-dolce_vita_dress.html

Gość gość
po pierwsze ta sukienka nie jest wizytowa po drugie do niej nie pasuje ani sweterek ani żakiet tylko kurteczka po trzecie sweterek nie jest wizytowy jeżeli chodzi o kobiety bo dziewczynce 7letniej można włożyć i jest ok ale już baba po 15 roku życia wygląda niezbyt wizytowo

Gość gość
a po chcesz zakryć ramiona, księża wcale nie są cnotliwi; załóż majtki kotku

Gość gość
nogi mogą być gorsze jeszcze - jestem w ciąży i mogą zacząć puchnąć ;)

Gość gość
owszem, jest wizytowa, ale nie pytałam o sukienkę :) kurteczkę do letniej sukienki? hmm

Gość gość
13:26 - przemyślę temat z majtkami na razie w planach mam tylko pończochy ;)

Gość gość
To nie jest sukienka wizytowa. :O

Gość gość
oki - nie jest wizytowa - lepiej? a ja i tak mam ją zamiar wykorzystać jako wizytową

Gość gość
Przede wszystkim jest ciążowa - ładnie mi leży pod biustem i na brzuchu, a dzięki gumkom po bokach nie podnosi się do góry. Kobieta na zdjęciu wygląda w niej jak w worku, bo nie ma brzucha i cycków, w przeciwieństwie do mnie. Jest wygodna i wg mnie ze szpilkami wygląda elegancko. Na tyle, na ile można wyglądać w ciąży. Pytałam co na górę, a nie o to, czy jest wizytowa czy nie lub czy wam się podoba. Dzięki - jak zawsze można liczyć na pomoc.

Gość gość
Zakiet lub bolerko. Sweterek nie będzie dobrze wyglądał

Gość gość
Tak normalnie to nie jest wizytowa, ale jak autorka w ciąży to żadna standardowa nie będzie na niej dobrze leżała. To zebranie na dole tak sportowo nieco, elegancki żakiet nie będzie pasował. Może coś z pazurkiem lekkim? Teraz modne są takie ala skórki żakiety - ale one są raczej opięte.

Gość gość
za bolerkami nie przepadam, ale przy sporym brzuchu może to faktycznie dobre wyjście...

Gość gość
Jak będziesz kupowac gore do sukienki to ubierz się w nią jedz do sklepu poprzymierzasz i zobaczysz co będzie lepiej pasowac. Kazdy ma inną figure i cos co jednym pasuje innym nie

Gość gość
13:45 - dzięki, to chyba najlepsze wyjście i pewnie tak zrobię