Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam juz dosc harówy za grosze

Polecane posty

Gość gość

na zachód mi sie nie chce jechać bo byłem i to nie jest tez lekki kawałek chleba jak by sie mogło wydawać a w polsce to sie juz jest murzynem murzynów pracuje na budowie i gdy bym mial utrzymać np. dziecko z takiej wyplaty bez wsparcia od rodziców to lepiej oddac dziecko do domu dziecka a samemu sie powiesić albo cos. No a jestesmy zielona wyspa:O

Gość gość
to zrób coś. załóż firmę i haruj za duże pieniądze. kto ci broni. w Polsce jeszcze długo pensje będą marne i nikt z tym nic nie jest w stanie zrobić.

Gość gość
daj mi kase na otwarcie firmy . otworze firme murarska i nie umiem czytac planów nie wiem tak sobie mysle ze lepsze piniadze zarobie dopiero kolo 30stki no /ku/rwa/ a w nimczech zwykły uczeń na fachowca dostaje wiecej niz moja wyplaca miesieczna:O ja tego nie rozumiem ze wszyscy sie a to godzą

>>>mam juz dosc harówy za grosze<<< x To powieś się ! x Będą części na przeszczepy :D. x Ty i tak sam niczego nigdy nie zrobisz :(.

Gość gość
daj mi kase na otwarcie firmy > a niby dlaczego mam ci dawac?

Gość gość
a w nimczech zwykły uczeń na fachowca dostaje wiecej niz moja wyplaca miesiecznapechowiec.gif ja tego nie rozumiem ze wszyscy sie a to godzą > godza się bo nie ma innego wyjścia. bo nikt nie da im więcej. płace są odzwierciedleniem stanu rozwoju gospodarki państwa. taki stan jest i jeszcze wiele lat taki będzie. poziom Niemiec osiągniemy mniej wiecej za 50 lat. i nikt tego nie zmieni.

Gość gość
bo dla ciebie to wszystko takie proste jest otwieramy firme i juz jest wszystko fajnie. wybacz ale nikt nie jest tak idealny jak ty. to mi chociaz pozycz na otwarcie firmy.

Gość gość
Jak chcesz więcej zarabiac to masz tylko takie wyjście. Chyba, że np skończysz informatykę to wtedy będziesz zarabiac sporo jak na nasze warunki.

Gość gość
do tego co nie chce mi dac kasy na otwarcie firmy. chcial bym cie zobaczyć choc raz chlopaczku u nas budowie wymiekl byś kolo godziny 10:00:O

Gość gość
umiem zrobić foramata i wgrac windowsa nadam sie na informatyka???

Gość gość
Informatyk to człowiek który umie tworzyć oprogramowanie a nie tylko umie posługiwać sie komputerem.A na budowie też pracowałem. Kiedyś. Jak byłem młodszy.

>>>do tego co nie chce mi dac kasy na otwarcie firmy. chcial bym cie zobaczyć choc raz chlopaczku u nas budowie wymiekl byś kolo godziny 10:00<<< x Ciekawostką jest, że wszystkie ŚMIECI uważają, że inteligentny człowiek, nie dałby rady, zastąpić ich w pracy fizycznej. x Prawda jest taka, że Ci którzy sami dorobili się majątku, zaczynali zazwyczaj od najprostszych prac fizycznych. Różnica jest taka, że ŚMIEĆ od razu przechleje i przehula swoją wypłatę, a człowiek inteligentny tą kasę mądrze zainwestuje. Dlatego ŚMIEĆ zawsze będzie NIKIM, a człowiek myślący sam zadba o swoją przyszłość. x Prawie każdy INTELIGENTNY CZŁOWIEK może zastąpić ŚMIECIA w jego pracy, ale bardzo mało który prostacki robol będzie potrafił zastąpić w pracy człowieka inteligentnego :(.

Gość gość
Nic dodać, nic ująć, misio1.

Gość gość
oj bo mnie obrazisz jezeli myslisz ze tylko po to tam chodze aby miec na browar wóde i fajki to sie mylisz juz przygotowywuje sie do otwarcia firmy kupuje w tym roku opla combo ale jakimi wyrzeczeniami sie to robi w polsce to masakra naprawde trzeba sobie duzo odmówić kicha jest w polsce🖐️

Gość gość
Jest kicha w porównaniu do krajów rozwiniętych gospodarczo.I będzie jeszcze wiele lat.

>>>oj bo mnie obrazisz jezeli myslisz ze tylko po to tam chodze aby miec na browar wóde i fajki to sie mylisz juz przygotowywuje sie do otwarcia firmy kupuje w tym roku opla combo ale jakimi wyrzeczeniami sie to robi w polsce to masakra naprawde trzeba sobie duzo odmówić kicha jest w polsce<<< x A jak chcesz prowadzić tą murarkę, bez umiejętności czytania rysunków technicznych (dokumentacji) ?

Gość gość
będzie jeszcze gorzej

Gość gość
mi sie wydaje ze ten kapitalizm popsuł wszystko przecierz za komuny mielismy własne samochody traktory urzadzenia elektroniczne a teraz nie ma nic polskiego. Fakt może nie dorównywaliśmy techonologią z zachodem ale każdy uczy sie na błędach podejrzewam gdyby w polsce nie obalono komuny bysmy może byli juz tą zieloną wyspą albo chociaz wyspą w odcieniu zieleni

Gość gość
narazie zaczne od prostszych żeczy umiem kłaść płytki regipsy ale tego zabardzo nie lubie wole stawiac domy lub cos z czasem pogadam z majstrem aby mnie podszkolil wkońcu to moja rodzina tylko że /ch/uj/owa/

Gość gość
gość dziś będzie jeszcze gorzejxxNie bo jest coraz lepiej.

Gość gość
mi sie wydaje ze ten kapitalizm popsuł wszystko przecierz za komuny mielismy własne samochody traktory urzadzenia elektroniczne a teraz nie ma nic polskiego. Fakt może nie dorównywaliśmy techonologią z zachodem ale każdy uczy sie na błędach podejrzewam gdyby w polsce nie obalono komuny bysmy może byli juz tą zieloną wyspą albo chociaz wyspą w odcieniu zielenixxxCzyli po prostu nie masz zielonego pojęcia czym była komuna.:O

Gość gość
gdy sie pytam starszych czy za komuny było lepiej jakies 98% odpowie że tak więc co tu sie zastanawiać kapitalizm jest dla bogatych państw a nie dla pipidówy jak polska

Gość gość
:DOczywista bzdura...

Gość gość
ide sobie kupić ze dwa browary caly tydzień charówy nalezy mi sie mam 24lata mam nadzieje ze kolo 30stki bede zarabial kolo 5tys chociaz

>>>mi sie wydaje ze ten kapitalizm popsuł ... podejrzewam gdyby w polsce nie obalono komuny bysmy może byli juz tą zieloną wyspą albo chociaz wyspą w odcieniu zieleni<<< x Byliśmy lekko technologicznie za zachodem, a potem pewna organizacja, prowadziła przez długi czas OGÓLNOPOLSKI strajk, który rozłożyłby każdą gospodarkę :(. Te zakłady, które to przetrwały, zostały w świadomy sposób zniszczone, bo jak sam Balcerowicz przyznał, zerwaliśmy kontrakty, z krajami, na których rynek te zakłady produkowały. Potem w zakładach, które jeszcze nie upadły, działacze związkowi, zażądali sprzedania zakładu, konkretnym firmom, które wcześniej związkowców "zmotywowały". Zakłady zostały za bezcen, tym firmom sprzedane, a one zlikwidowały je, jako zbędną konkurencję. I w ten sposób zlikwidowano wszystko, co polskie i została nam już tylko praca u bauera :( :( :(. x Również system podatkowy jest praktycznie antypolski i antyspołeczny. Kiedyś dowóz pracownika do zakładu był kosztem firmy, dzisiaj trzeba za to zapłacić podatek VAT, ZUS i podatek dochodowy od pracownika. W innym przypadku byłaby szansa na dowóz pracowników z małych miejscowości do konkretnych zakładów.

Gość gość
nie wiem może i komuna to zły system ale mam czekać 50 lat i bez pewności że w polsce bedzie jak w DE to juz wole tą komune za 50 lat bede mial 74lata to nie dożyje tego że polska bedzie bogata komuno wruć

Gość gość
ide na browara /pi/er/do/li/ć/ co bedzie to bedzie ktoś sie mądry może na to znajdzie i po 10 latach bedziemy zielona wyspą

Gość gość
Nie da rady. Procesów ekonomicznych nie można przyśpieszyć tak znacznie.

Gość gość
Nie ty jeden masz dość dlatego już 3 mln wyjechały i kolejne 3 się szykują.

Gość gość
Jak mogły je zlikwidować jak konkurencje jak nie były żadna konkurencja?