Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proszę o małą podpowiedz ;)

Polecane posty

Gość gość

Hey. Może zabrzmi to dziwnie. Ale mam problem. Mój chłopak wyjechał do Włoch do rodziny, ponieważ ma tam bardzo dobra prace. Jade do niego na pierwszy miesiąc wakacji. Jego brat wpadł na "genialny" pomysł. A mianowicie taki, żebym znalazła mu dziewczyne.. No ale raczej nie podejde do żadnej z moich koleżanek i nie palne czegoś w stylu "hey. Mój kolega szuka dziewczyne. Jest we Włoszech ale załatwi ci transport na pierwszy miesiąc wakacji. Bylabys zainteresowana?" raczej żadna nie rzuciła by się do wyjazdu do chłopaka którego nie zna. Jest tylko taki problem ze nie potrafię mu tego w żaden sposób wytłumaczyć. Ciągle blaga mnie bym chociaż spróbowała. Z drugiej strony oni pracują praktycznie cały dzień a mianowicie wstają po 4 rano i wracają jakoś kolo 22. A dziwnie będę się czuć będąc samej w domu. Plus jeszcze czeka mnie dwu dniowa podróż (busem dojadę pod sam dom) ale z kim ja porozmawiam? Zaczepie jakiegoś innego podroznika? Heh. Wszystko jak widać ma swoje plusy i minusy, bo jeżeli faktycznie nie znajdę mu tej dziewczyny, to w jaki sposób łagodnie i zrozumiałe mu to wytłumaczyć? Z góry dziękuje za odpowiedzi. :)

Gość gość
Może weź koleżankę, ale do swojego towarzystwa, a nie dla niego? powiedz mu, że jak znasz swoje koleżanki, to żadna nie jest tak głupia, by jechać do obcego faceta do Włoch. Ale przyjedziesz z koleżanką, która będzie Twoim towarzystwem, to może coś się z nią uda. Jednak zapowiedz, że to Twoje towarzystwo, żeby nie pomyślał, że przyjechała dla niego.

Gość gość
ja nię wię

Gość gość
swietnie-kolezanka do towarzystwa, nie lepiej wziac psa?

Gość gość
Pies z Tobą nie pogada, nie wyjdzie na zakupy itp. Przecież to normalne, że się zabiera gdzieś znajomych dlatego że nie chce się być samemu.

Gość gość
To nie jest takie proste, ponieważ nie mogę wziąć sobie od tak po prostu jakieś koleżanki, bo jeżeli chodzi o bilet on miał ponieść wszystkie koszty. Mnie tam ściąga mój chłopak wiec nawet nie wiem ile taki bilet mógłby kosztować, po za tym trzeba ok dwa tygodnie przed terminem wyjazdu zajmować miejsca a numer ma także mój chłopak. Niby mogłabym z nim porozmawiać na ten temat ale od kiedy zaczął tam prace mało kiedy mamy czas normalnie porozmawiać. A mój chłopak sam powiedział ze dla jego brata nawet on sam nie potrafi nic wytłumaczyć.. No nic. Na to wygląda że będę musiała od nowa zacząć mu to wszystko tłumaczyć. Jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
bilet w jedną stronę to ok 300-350 zł (zależy od przewoźnika), ja za bilet w obie płacę 650, ale wiem że można taniej (niestety nie w mojej okolicy).