Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak znosicie falszywych wspolpracownikow?

Polecane posty

Gość gość

Mam na mysli takich skrytowrednych, ktorzy wam slodza, udaja przyjaciol a za plecami spiskuja i obgaduja? Olewacie czy dajecie im jakos odczuc, ze wiecie jak jest naprawde? A moze wprost walicie kawe na lawe i patrzycie na reakcje? Juz kilka osob mi radzi, zeby z szujami nic nie wyjasniac, bo jak ktos jest szuja to nia pozostanie i zadne szczere rozmowy tego nie zmienia :o

Gość gość
siedze z taka p***a w pokoju. rozpowiada głupoty o wszystkich. ja to olewam, bo wiem, ze nikt jej nie wierzy. nik jej nie lubi :D niedlugo ma odejsć jedna babka od nas, która siedzi sama w pokoju, chyba poprosze szefa, zeby powiedział, ze mam się przenieśc do tamtego pokoju :D

Gość gość
No to akurat o tyle dobrze, ze ludzie ja znaja. a co, jesli franca zgrywa niewiniatko i sieje ferment a w oczy cud, miod i orzeszki?

Gość gość
Up

Gość gość
Jest zasada, ze nie rozpoczyna się wojny, jesli nie mozna jej wygrac. Skrytej szui można powiedzieć duużo, ale tylko w 4 oczy, mając pewnosc, ze nie będzie się nagrywanym telefonem czy dyktafonem. Zazwyczaj bardziej pracowalam, podnosilam kwalifikacje, by znalezc inną pracę. Ze skrytowrednym na dluzszą metę nie da się wytrzymać, szkoda zdrowia i nerwów. Taki osobnik wazelinuje, zbiera wszelkie haki na innych, jest nadmiernie uprzejmy i usluzny. Pozwala najpierw się wygadac, wyplakac, wyslucha o np.leniwym męzu czy problemach z tesciową, by potem plotkowac i wykorzystywac zebrane informacje. W nowej pracy trzeba zachowac dystans, nie opowiadac o sprawach prywatnych, a szczególnie o intymnych tajemnicach. Ludzie są różni....

Gość gość
Najlepiej obserwować,obserwować,udawać,że się wierzy i czekać.Cierpliwość zawsze się opłaca.Wyjaśnianie nic nie daje najwyżej wyjdziesz na osobę,której wciąż źle i się czepia/przecież cicha woda taka miłą itd./Nie wygrasz walki bo to inny człowiek /?/ jest.Poza Twoimi zdolnościami pojmowania i odczuwania.Najlepiej trzymać się z daleka.

Gość gość
Tez takie wnioski mi sie nasuwaja, obie odpowiedzi idealnie oddaja sytuacje w mojej pracy...masakra :o