Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodyOjciec23

Dwie kreski na teście , Moja dziewczyna jest w ciąży

Polecane posty

Gość MłodyOjciec23

Cześć Na wstępie , mam 23 lata i wczoraj dowiedziałem się , że moja dziewczyna jest w ciąży . Nie jest to jeszcze pewne na 100% ( nie byliśmy u lekarza żeby to potwierdzić ) ale wszystko na to wskazuje . Niestety nie jestem z tego powodu " mega szczęśliwy " czy choćby zadowolony . Nie dlatego że nie chcę tego dziecka , ale dlatego że ja się chyba nie nadaję na ojca . Nie mam nic co mógłbym mu dziś zaoferować . Pracuję za najniższą krajową na zleceniu , więc nie mogę go nawet ubezpieczyć . Kasy którą zarabiam starczy ledwo na opłacenie mieszkania i przeżycie naszej dwójki do końca miesiąca . Wynajmujemy z dziewczyną mieszkanie " studenckie " ( my we dwoje + 3 osoby ) . bo na inne nas nie stać . W dodatki doskonale wiem że jestem nieodpowiedzialny . Zmiana pracy też nie wchodzi w grę . Próbowałem jakiś czas temu , gdy nawet nie myślałem o ojcostwie , no i nie ma szans . Na dzisiejszym rynku pracy szukają ludzi z doświadczeniem zawodowym , studiami wyższymi itd itp . Ja , zwykły chłopak po technikum , nie mam szans . Może niepotrzebnie panikuję , ale nie potrafię sobie tego poukładać mimo że bardzo się staram . Rozmawiałem o tym ze swoją dziewczyną , to wpadła w szał " nie chcesz tego dziecka " itd ... Ja po prostu trochę się boję , nie potrafię sobie tego poukładać mimo że bardzo się staram .

Gość gość
Jeśli to wpadka to dziewczyna pewnie jest bardziej przerażona niż ty, ma teraz huśtawkę hormonalna wiec nie dokladaj jej stresów. A co do ciebie, jakoś musicie dać rade, na plus jest to ze zdajesz sobie sprawę z tego jakie masz braki, masz jeszcze dużo czasu żeby wszystko jakoś poukladac. Najwazniejsze jest mieszkanie, nie wiem czy mieszkanie studenckie to dobre miejsce dla noworodka, zaczelabym od tego. Kolejna sprawa to pieniądze, szukaj lepszej pracy, jest lato bierz dorywcze prace, poszukajcie jakie zasilki sie wam należą, rzeczy dla dziecka kupcie używane, znajdźcie dobrego lekarza na nfz, popytaj moze ktoś ma zbędne ubranka i wam podaruje za "czekoladę". I ciesz sie tym, będziesz ojcem :) zobaczysz sam jak przepadniesz jak spojrzysz w oczy tego dziecka.