Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do Pan ktore gotuja, zdjecie.

Polecane posty

Gość gość
Jesli masz naczynie żaroodporne to wloz na dno ciut papier do,pieczenia, podlej woda, posyp dookola cebulka i np. Czosnkiem (zalezy jakie snaki lubisz) umyte mięso posol z obu stron, posyp np. Oregano, tymiankiem, kurkuma, cyrry i sypnij 3 ziarenka ziele angielskiego i ze 2 liście laurowe. Przykryj i do piekarnik 190 stopni okolo 1 godzinę 20 minut. Dodatki możesz dowolnie odejmowac lub dodac ciut inne ale ważne jes podlanie miesa chociaż szklanka wody. Idealem bylaby szklanka bulionu warzywnego ale nie zawsze sie go ma pod ręką. Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
matko gdzie piers z kaczki na godzine do piekarnika to profanacja,takie mięso robi się jak steki z wołowiny na patelni chwila i na chwile do piekarnika w zależności od tego jakie wysmazone lubisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja nie przesadzalabym z sola ani przyprawami jak Ci radza powyzej bo miso jest juz w marynacie- tak masz na etykiecie. Wiec jak zaczniesz jeszcze solic, moze wyjsc niejadalne. Ja chyba przyrzadzilabym je na patelni grillowej po kilka minut z obu stron- chyba ze lubisz zeby nie bylo krwiste wtedy troche dluzej. Ewentualnie wrzuc do piekarnika jesli masz opcje grill na jakies 20min, najpierw na 200st zeby pory zamknac, po chwili zmniejsz do 170/160.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak do piersi z kaczki można dawać ziele angielskie i liść laurowy? :o Pogięło cię? :o :o Autorko, tak jak dziewczyny piszą: nie przyprawiaj, bo mięso już masz w marynacie. Na dużym ogniu przesmaż pierś z obu stron, a potem wrzuć do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 20 minut (do zamkniętego naczynia, bo inaczej ci zeschnie). Włóż go razem z tłuszczem, który wytopi się podczas smażenia (ew możesz wrzucić na pierś nawet nieobranych kilka ząbków czosnku i cebulkę w piórka jeśli lubisz). I koniec, nie kombinuj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
hehe a tyle sie przechwalają na kafe jakie to one obiady nie robią ,że zdrowe i pożywne a zwykłej kaczki zrobic nie potrafia w piekarniku pierś chca maltretowac o zgrozo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×