Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teraz jak jestem dorosła, widzę, ze polskie szkoły to dno

Polecane posty

Gość gość

Mam 25 lat. Studia skończyłam we Francji, ale pozostałe szkoły, do matury, kończylam w Polsce. Teraz widzę jak polscy nauczyciele męczą dzieci. Oto lista zakazów, które pamietam ze szkoły: - nie można wyjsć do łazienki! niektórzy nauczyciele nie pozwalali na lekcjach wyjść do toalety. WTF? a jak sie komuć bardzo chcialo, to miał się posikać? :O - nie mozna było pić na lekcjach ani jeść - ok jedzenie jeszcze zrozumiem, ale picie? Pamietam jak nauczycielka mi zwrociła uwagę, że napiłam się wody na lekcji w czerwcu kiedy był upał - przerwa jest dla nauczyciela a nie ucznia - czyli dzieci nie mają prawa do wypoczynku? :O i mogłabym wymieniać w nieskończoność

Gość gość
Mi tez to nauczycielka mówila i każdemu. To w*****ala ale teraz parkuje samochód 3 km dalej :D powibijalismy szyby i pospuszczalismy powietrze.

Gość gość
Z pkt 1 sie nie zgadzam, czy to w podstawówce czy w liceum nikt nam nie zabraniał wychodzić dołazienki. Z pkt 2 też się nie zgadzam.Na studiach miałam praktyki w szkole i takie jedzenie, ciamkanie, picie na lekcji skutecznie dezorganizowało zajęcia. Pkt 3 -przerwa jest dla uczniów i nauczycieli.U mnie w szkole też tak mówili że przerwa jest dla nauczycieli.Nigdy tego nie rozumiałam.

Gość gość
Dokladnie. Juz z przedszkola pamietam sikanie na zawolanie, bo od tego jest przerwa. Przeciez to dzieci. Picie wody zakazane na lekcji? Noz litosci.... Jakby polo cole czy jadlo chipsy notorycznie... A przetrzymywanie dzieci za kare na przerwie, bo podczas lekcji byli za glosno? I caly ten system oparty na karach i nagrodach, zadnej inicjatywy, zeby ich zachecic do zapoznania sie z programem, zero kreatywnosci? Gorzej niz w wojsku.