Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komorowski: "Niech weźmie kredyt albo znajdzie inną pracę"

Polecane posty

Gość gość
"gość dziś Bo się nie idzie na kierunki humanistyczne." Ja po politechnice mam umowę o pracę za 1500 zł miesięcznie.... Myślę że ona więcej ode mnie zarabia :)

Gość gość
Prestan opowiadac glupoty,polski przemysl byl nierentowny,zacofany i wymagajacy stałego dofinansowywania. D latego nie było co jeść

Gość gość
Nie ma sensu studiowac jak się nie jest geniuszem. Naprawde wykwalifikowany pracownik fizyczny zarobi więcej. A świetny fryzjer bierze200 zł za podciecie końcówek i ma kolejki na miesiac do przodu zarezerwowane

Gość gośćjaho
Polska po wojnie stala lepiej niz po 8 latach rzadow PO.Wszystko co bylo do rozwalenia -rozwalone,do sprzedania - sprzedane a dotego Polska dawny suwerenny kraj ,podnuzkiem UE I USA.I to tragedia.CZAS NA ZMIANY.

Gość gość
to smutne ale jest tak niestety i ja znam doktora fizyki i zarabia mniej on niejednego bardzo drobnego przedsiebiorcy

Gość gość
Polska Ludowa Gospodarka upadla razem z ZSRR. Takie mieli długi

Gość gość
I ma rację. :)

Gość gość
a gdziejest napisane ze dr fizyki mialby zarabiac wiecejj od goscia ktory caly dzien podskakuje na szpadlu ?myslisz ze to taka prosta praca zasuwac na mrozie np?

Gość gość
To zostań profesorem fizyki to pogadamy :D

Gość gość
niech ten komor już spada

Gość gość
Michnik, Żakowski, Wajda z rozdziawioną gęba i styropianowe dziadki, to są typowi wyborcy Komorowskiego

Gość gość
Bronek od poniedziałku niech zacznie szukać nowej pracy :)

Gość gość
Każdy nie może być przecież prezesem, naukowcem czy wysokim urzędnikiem... w kraju są potrzebne kasjerki, sprzątaczki, pielęgniarki, pracownicy produkcji... Oni nie mają prawa do normalnego życia? Najniższa pensja powinna być na takim poziomie, aby pozwoliła się utrzymać, bez szaleństw, ale żeby wystarczyło na dach nad głową (nawet wynajem czy właśnie na ratę kredytu) opłaty, jedzenie, srodki czystości, ubrania itd. Przecież łatwo można to policzyć. Moim zdaniem minimalna pensja powinna wynosić 3.000 zł netto, i tak: wynajem czy rata kredytu to 1000 zł, media ok. 500 zł, jedzenie ok. 900 zl (30 zł na dzień) , środki czystości min. 100 zl, ubrania ok. 200 zł i 300 zł na nieprzewidziane wydatki typu lekarstwa, bieżące naprawy itd. To są podstawy. To są wydatki na 1 osobę, nie uwzględniłam wakacji, przyjemności, itd.

Gość gość
2000zł netto by wystarczyło na godne życie :)

Gość gość
gość dziś 2000zł netto by wystarczyło na godne życie usmiech.gif x Jeżeli ktoś ma swoje mieszkanie (np. po dziadkach) to owszem, 2 tys wystarczy.

Gość gość
I nie na godne życie, tylko na normalne przeżycie. Godne życie zaczyna się gdzies ok. 10.000 zł.

Gość gość
Powinni też zlikwidować złodziejski podatek od spadku, czy dochodowy przy zbyciu mieszkania otrzymanego w spadku albo kupionego i sprzedawanego przed upływem 5 lat... Tak samo podatek PCC.

Gość gość
moja znajoma mieszka w DE. wyszla za maz. maz jej zarabia 8000e, a ona 1100e plus na 2jke dzieci rodzinne-184x2. i wiecie co? musieli i tak wziac kredyt na dom, na auto. i wcale willi nie maja. wiec niestety, nawet przy dobrych zarobkach,kredyt trzeba wziac, bo nie uzbiera sie na mieszkanie ani w polsce, ani gdzie indziej. a co wy byscie chcieli? zeby komorowski dal wam darmowe mieszkania?