Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odpieluchowalyscie swoje 1,5 roczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

I nie mam tu na mysli tych genialnych dzieci, ktore same zawolaly "mamo posadz mnie na ubikacje bo mam potrzebe" ;)

Gość gość
Tłumaczyłam, że siusiu robi się na nocnik, sadzałam i mówiłam aa, i tak dziecko zaczęło wołać. Później był półroczny regres i ostatecznie odpieluchowałam po 2 urodzinach.

Gość gość
Wcale. Dzieci ogarniają to ok 2 rż. Nie spieszy mi się do zasikanych ubrań. Spróbuję latem, bo łatwiej, w upale założę same majtki i może załapie, ale bez parcia. Syn ma 22 mce

Gość gość
21 mcy Był okres, że co posadzony robił i siusiu i kupę. Od kilku miesięcy nie siada na nocnik, nie ma opcji. Też czekam do lata ;) Z pieluchami nawet wygodniej, dużo jesteśmy poza domem, nie musimy rozpaczliwie szukać toalety :D a i tak mały odpieluchowany tyłek trzeba podetrzeć ;)

Gość gość
.

Gość gość
Też chętnie poczytam jakieś wskazówki bo mój już 2 latek ani myśli usiąść na ten nocnik. Chyba, że po tym jak zrobi kupę do pieluszki :)

Gość gość
Mój 22 mcy chętnie siada tylko w ciuchach ;)

Gość gość
próbowałam jak miał 1,5 roku, trwało to miesiącami. Pokazywanie grającego nocnika, książka z pepco z magnesami nagrodami za sikanie do nocnika etc. i nic. Sam zaczął dopiero sikać na kibel z nakładką jak miał 2,5 roku. powodzenia.

Gość gość
a i pokazywaliśmy z mężem, że sami się załatwiamy do kibelka. Zaczął sikać jak własnie kupiliśmy nakładke na sedes. Chciał być wtedy dorosły i zaczął sikać po tatusiu na stojąco :D