Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość_smutna

kto przesadził, ja czy moja rodzina?

Polecane posty

Gość gość_smutna
jakby nie było to w młodości siostra mnie wspierała i pomagała, dlatego teraz jest mi tak trudno z tym

Gość gość
ja mialam podobna systacje z ojcem mojego faceta (razem mieszkamy i mam wspolne peiniadze). Gdy przyjezdzamy do jego ojca (mieszka w innym kraju) on odrazu mowi, ze nie ma na nic pieniedzy i przez caly podyt u niego gotujemy, robimy zakupy rozniez dla niego itd. ale kiedy on mial do nas przyjechac moj chlopak kupil mu bilety lotnicze, wina za 200zl, ciastka i jego inne przysmaki. A on przyjechal na 3 tygodnie z 70 euro w kieszeni stwierdzajac odrazu, ze musi zachowac jakies peniadze na bilet autobusowy zeby jechac z lotniska do domu po powrocie. Moj chlopak stwierdzil wtedy, zeby zachowal wszystkie pieniadze dla siebie. i uwaga- 3 razy w tygdoniu stwierdzal, ze nie bedzie jadl sniadania w domu tylko chce na miescie-jedno sniadanko+kawa 15zl. Dwa razy bylismy z nim w kinie, oczywiscie wsztsko na nasz koszt; bylismy z nim w restauacji i oczywiscie zamowil najdrozsze danie. Pojechalismy do outleta i stwierdzil, ze przydalyby mu sie buty-moj chloapk mu je kupil, nastepnie powiedzial ze kurta i jeansy tez by sie przydaly. Wtedy zaczelam krzczec na chlopaka, ze jest nienormalny. Bedziemy jeszcze wymieniac temu pasozytowi cala garderobe?! W ogolnym rozrachunku wydalismy na tego pasozyta jakies 1000zl i nawet nie podziekowal. Wiem, ze to wina mojego chlopaka, ktory jest naiwny, ale mimo to jego ojciec wkurza mnie okropnie.

Gość gość
Piszesz, że nikt z rodziny Ci nie pomagał w "znalezieniu mieszkania" i przy remoncie. Mieszkania sie kupuje, a nie znajduje. Ciekawi mnie za co kupiłaś to mieszkanie. Może to ma tutaj znaczenie. Masz 28 lat, to nie tak dużo. Dorobić sie mieszkania w tym wieku samej nie jest łatwo. Zarobki masz niezłe ale nie aż tak dobre.

Gość gość
up

Gość gość_smutna
w czasie nauki mieszkałam u rodziców. zaczęłam pracować w swoim zawodzie od 22 r.ż. (z początku miałam 2200 na rękę) ,od 19 r.ż. do 27 r.ż pracowałam również w sklepie wieczorowo i w weekendy (poprosiłam o inny czas pracy, właściciel się zgodził jednakże płacił mi mniej, zarabiałam 800-1000 zł) od 22 do 26 r.ż wynajmowałam pokój z koleżanką, płaciłam więc o połowę mniej za wynajem, oszczędzałam na wszystkim, kupowałam tylko to co niezbędne, a resztę pieniędzy (1200-1500) wpłacałam na konto oszczędnościowe, wiec suma mało ale rosła. znalazłam mieszkanie, potem przyjaciele pomogli mi troszkę i wzięłam kredyt który teraz spłacam