Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapisalybyscie dziecko do przedszkola w tej sytuacji?

Polecane posty

Gość gość
Do prywatnego oczywiście, u nas zapisy trwają rok. Nie o takiej znajomości alfabetu pisałam - córka sama nazywa litery i składa z nich proste wyrazy typu lalka, apteka, etc. Kilka liter pisze - np jeśli poproszę napisz A, to ma w pamieci wyglad tej litery i próbuje sama napisać. Nazwac umie wszystkie od kilku tygodni, ale nie o tym temat. Właśnie o to chodzi, że ciężko mi odstawić teatrzyki z maluchem na ręku, wiec pomyślałam o przedszkolu na 5h dziennie. Córka dama korzysta z toalety, łącznie z wybieraniem i życiem dłoni. Za to ma problem z samodzielnym jedzeniem - umie ale jej się czasem nie chce. Ubiera się sama, ale często sznurki spodni ma na tylku lub koszulkę na lewa stronę ;) Nie pisze by się chwalić, ale przedstawic sytuacje. Dla równowagi - jest totalna lamaga ruchowo, mimo, że ja trenuje taniec. Jej rozwoj ruchowy jest na poziomie średniego 2 latka, np biega tak "dzidziusiowo" mimo ze na placu spędzamy sporo czasu.

Gość gość
Ja bym nie zapisała, mala jesźze jest, poczekalabym rok a teraz zapisała na jakieś dodatkowe zajecia-

Gość gość
Dziwna jesteś. Pierwsze zdanie, że jesteś nauczycielką. Tak jakby to była najistotniejsza informacja a przecież twoje zawod nie ma nic do rzeczy. Piszesz o alfabecie itp ato tez zupełnie nieważne. Jakbyś napisała że córka jest blondynką i czy ja posłać do przedszkola... Jedyna istotna informacja że chodzi bez pieluchy. Co do pytania, ja moje dziecko posłałam do przedszkola jak miało niecałe 2,5 na 4 godziny dziennie. Super sprawa.

Gość gość
Ja też bym posłała dziecko do przedszkola na twoim miejscu. Z resztą zrobiłam podobnie, jak moja córka skończyła 3 latka. Ja musiałam wrócić do pracy, więc najpierw zaczęliśmy od kilku godzin w przedszkolu (http://przedszkole-promyk.pl/), później coraz dłużej. Choroby chorobami, ale tylko tak dziecko będzie normalnie funkcjonować. I to zdecydowanie lepsza opcja niż trzymanie go pod kloszem.

Gość gość
Ja też uważam, że powinnaś posłać dziecko do przedszkola, tylko prywatnego i żeby było sprawdzone. Ze swojej strony mogę Ci szczerze polecić przedszkole, do którego chodzi moja córcia, czyli www.teczowakraina.com.pl. Dzieci mają tam bardzo dobrą opiekę i atrakcyjne zajęcia, więc szybko upływa im czas rozłąki z rodzicami. Pracują tam życzliwi opiekunowie, na pewno pomogą Twojemu dziecku się zaadoptować.

Gość gość
nie czytałam wszystkich wypowiedzi ale... Oczywiście ,że zapisuj do przedszkola, niech chodzi chociaż na 4-5 godzin dziennie. Uważam ,że dzieci w przedszkolu się lepiej rozwijają, ja nie chodziłam do przedszkola, od razu poszłam do zerówki i byłam zahukana, bałam się rówieśników. Moja 5-letnia już siostra w wieku trzech lat była bardzo skryta i nieśmiała, wszystko zmieniło się odkąd poszła do przedszkola, chodzi tam z ochotą , zrobiła się bardziej śmiała.