Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wstydliwy problem zparcia po cc kiedy przechodzą?

Polecane posty

Gość gość

jestem 4 tyg po cc i cierpię na zaparcia, choć nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu, nie pomaga zmiana diety, czy po okresie połogu układ trawienny ustabilizuje się? do tego często boli mnie brzuch, ulga przychodzi po wypróżnieniu, myślałam o jakiś herbatkach wspomagających trawienie , ale karmię p

Gość gość
Ja jestem 10 tyg po cc. Nie wiem czy to jest z tym zwiazane z cc czy z dieta,ale nadal mam straszne zaparcia. Lazienke odwiedzam raz w tygodniu i zawsze konczy sie bolem i krwawieniem.

Gość gość
niestety tez mam ten problem

Gość gość
Mnie zaparcia minęły dopiero po ok trzech miesiącach,kiedy powoli zaczelam wprowadzać produkty pobudzające jelita,wcześniej byla masakra,bałam się każdej wizyty w wc

Gość gość
Ja po pierwszej cc miałam tak samo. Idąc na drugą zaopatrzylam się od razu w czopki. Myślę że to w naszych głowach jest strach przed ewentualnym bólem. Ja aplikowalam czopek i odbywało się bez problemu i nie odczuwałam bólu. Z czopkow zrezygnowałam po około 1.5 tyg i potem już nie było kłopotu w toalecie

Gość gość
Rodziłam naturalnie i miałam ten sam problem. Zaparcia takie, że bolało jak bym drugi raz rodziła. Pielęgniarka poleciła mi laktulozę, którą można brać nawet przy karmieniu piersią. Zaparcia minęły chyba około 2 - 3 miesięcy po porodzie.

Gość gość
z tej strony autorka tematu przeszły mi wkońcu te zaparcia, powiem wam że już się bałam że coś nie tak z moimi jelitami, czy przypadkiem nie zostały uszkodzone, bo ból był okropny, może to niesmaczne ale czułam jak te nieczystości przesuwają się w jelicie i tam sobie siedzą twarde jak kamień , na szczęście przeszło

w pewnym momencie w ciazy dostalam zaparc i pomoglo mi jedzenie kilka razy w tyg na sniadanie musli z jogurtem :) codziennie chodze do wc. ale zdaje sobie sprawe ze po cc czy porodzie moze byc co innego.

Gość gość
Ja po porodzie sn, zaparcia przed rozwiazaniem a po porodzie po tygodniu mogłam sie wypróżnic , rana bolała okropnie i miałam wrażenie , że szwy pójda, ból okropny , na poczatku czopki glicerynowe góra 10 minut i po problemie . Po 1,5 miesiaca przeszlo jadłam same zupy , i chleb z masłem bo karmiłam .

Gość gość
Jak mam taki problemy to pije szklanke bardzo ciepłej wody na czczo co rano , teraz z cytryną i nie mam problemów . Kupić sobie mozesz błonnik albo jesc śliwki i jabłka , otręby .