Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od czego robią się pajączki na nogach i jak się ich pozbyć

Polecane posty

Gość gość

Mam 30 lat, od pół roku robi mi się ich coraz więcej, przeraża mnie to. Jak je zlikwidować? Byłam u lekarza (internista i chirurg naczyniowy). Internista kazał łykać coś na uszczelnienie naczyń a chirurg na operacje....

Gość gość
ja mam od dawna pajączki na udach. to w duzej mierze jest kwestia genetyki, ale na pewno nie powinno sie kąpac w gorącej wodzie, leżeć w upale na plaży ani depilowac nóg woskiem. generalnie wysokie temperatury sprzyjają pękaniu naczynek

Gość gość
Ale po laserze dalej sie beda robic jak sie ma tendencje/chorobe prawda? Raz usuniesz i za jakis czas od nowa... No i to kosztuje chyba 1500 za 1 noge.

Gość gość
Pajączki na nogach pojawiją się ponieważ nic je nie niepokoi i czują się bezpiecznie. Musisz je (nogi) czasem rozkraczać i wpuszczać tam faceta z okazałym zaganiaczem. Wtedy się wystraszą i znikną. ;)

Gość PaullinkaRt2
pajączki na nogach świadczą o kruchych naczyniach krwionośnych i może być to kwestia odżywiania, stylu życia ale najczęściej są to problemy rodzinne - genetyka. Najlepiej jak tylko się zaczynają pojawiać stosować preparaty wzmacniające ścianki naczyń np. galvenox soft, preparaty z witaminą C, rutynę, wapń. Zawsze też można zamknąć je laserowo, przy czym jest to dość bolesne i niestety ale nie zapobiega wyskakiwaniu nowych.

Gość gość
Odpowiednie preparaty wzmacniające, odpowiednia dieta i opieka dobrego chirurga naczyniowego, np. http://chirurgnaczyniowygdansk.com.pl/. To chyba wszystkie czynniki, które mogą pozytywnie wpłynąć na polepszenie stanu twoich nóg.