Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia miejsc intymnych pomóżcie ktoś miał?

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie do dziewczyn które ją miały- jakie leczenie Wam pomogło, jaki lekarz? Od bardzo długiego czasu borykam się ze swędzeniem w miejscach intymnych. Chodziłam od ginekologa do ginekologa mówili że na grzybicę to nie wygląda ale pisali leki na grzybicę oczywiście. Wydałam na te leki majątek. Teraz jestem w 32 tygodniu ciąży objawy wróciły, zaczęłam sobie radzić bez leków, czytać. Uprałam wszystkie majtki w jelpie i kupiłam lactovaginal- i mi ulżyło. Myślę że po prostu miałam uczulenie ale na internecie jak wpisuję coś o moim problemie to wszędzie grzybica i walka z nią.

Gość gość
mnie pomogło mycie w atoperalu, czasami pimafucort do smarowania i lactovaginal też się sprawdził

Gość gość
Dzięki właśnie mam atoperal ale krem dla córki, na razie mi ustąpiło i jestem w szoku bo zawsze brałam 10 dni leki potem był okres potem chwila spokoju i nawrót i od nowa. Bo zawsze myślałam że to grzybica... A jak się golić tam z taką przypadłością?

Gość gość
up

Gość gośćjol
mnie też swędziały miejsca intymne na początku ciąży tak do 5 miesiąca, lekarz dawał leki na grzybice 2 razy i nie przeszło , potem zrobił posiew bakterii i wyszło że coś jest dał na to leki ale swędziało dalej,lekarz sugerował alergie, prałam bieliznę w jelpie, smarowałam się takim kremem ziołowym ale zapomniałam nazwy i było trochę lepiej a w połowie ciąży przeszło samo. Nikt nie umiał mi pomóc ponieważ nikt takiej przypadłości nie miał , na necie też nic o tym nie pisało . ot taka rzadka dolegliwość ciążowa

Gość gość
mi pomogły tylko anybiotyki i maści sterydowe.mam alergię pokarmową. przeżyłam koszmar, bo wszystko mi napuchło,piekło, swędziało,podchodziło pod biały nalot.obeszłam ginekologów i dermatologów,pomagła najbardziej maść "dermowate" którą wzięłam na własną rękę.

Gość gośćjol
już mi się przypomniało to był żel Baifem-K, pomógł mi

Gość gość
Ja mam alergie ale na lateks;-) wystarczylo zmienic gumki:-P

Gość gość
najgorsze jest to że lekarze u których byłam i państwowo i prywatnie w ogóle nie biorą innej przyczyny niż grzybica pod uwage A byłam u 8 chyba...każdy to samo ale teraz mam czas i zaczęłam sama szukać Czym się tam golicie dziewczyny?

Gość gość
a i dziękuję za nazwy tych maści

Gość gość
NIE GOLIĆ!

Gość Migea
Jesli pomaga Ci pranie bielizny w Jelpie i zakładanie Lactovaginala to ja bym sie tego trzymała. Pewnie chemia zaczeła Cie podrazniac, dlatego pranie w delikatnym proszku pomaga, możesz włączać tez dodatkowe płukanie, a probiotyk lactovaginal wzmacnia i odbudowuje flore bakteryjną chroniąc przed namnazaniem sie bakterii chorobotwórczych.

Gość gość
w takich sytuacjach na wszystko trzeba uważać, na bieliznę, na papier, na środki do mycia, lateks itp. Z bezpiecznych środków mogę polecić provag żel - stosuję zamiast płynu do higieny intymnej-tyle że po kąpieli. Używałm też u 3 letniej córki, jak miała podrażnienia i było ok-więc wiem że jest bezpieczna....

Gość gość
Provag jest fajny. Jak cos szczypie piecze itp pomaga