Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komu mam zgłosić ze maż nie płaci alimentów żeby mu zabrać prawo jazdy?

Polecane posty

Gość gość

do UM ,do komornika ? gdzie się składa ten wniosek o zatrzymanie prawka? czy ja to mam złożyć czy komornik?

Gość gość
a dlaczego nie płaci?

Gość gość
tak jest qrwa, zabierz mu prawko to już w ogóle nie będzie płacił bo nawet do roboty nie dojedzie, a pewnie jeszcze jest kierowcą zawodowym Ja p*****le co ta głupie baby to są jednak, byle teraz tylko noge temu byłemu podłożyć, byle dobić i jeszcze ciągnąć z frajera kase. Sama d**e rusz do oroboty a nie alimenty ciągnąć i to jeszcze pewnie z państwa niedługo będzie ciągnęła gruba raszpla leniwa Oh skończy sie to lewactwo, zasiłeczki i alimenty zobaczycie szmaty. Już na jesień w sejmie będzie taki rozpierdut zrobiony przez antysytemowców ze ani grosza z państwa nie dostaniecie

Gość gość
a co mnie to obchodzi czy on dojedzie do roboty czy nie dojedzie? ja nie mam na leki dla dziecka ,ma zasądzone 700 zł i nie płaci,dlaczego? bo nie i koniec. Nie interesuje mnie jego praca skoro nie potrafi z niej utrzymać dziecka a siebie wozi luksusowo.

Gość gość
ja tez słoneczko pracuję i utrzymanie dziecka kosztuje mnie około 2 tyś mc ,czyli tyle ile zarobię ,a czynsz to myślisz sam się płaci? żadne zasiłki mi nie przysługują bo za dużo(sic) zarabiam

Gość gość
kzięciu dziś ale to na jakiej podstawie? za złe parkowanie?smiech.gif x Ale już zmądrzał i naprawił swój błąd, parkuje gdzie indziej.

nie no poważnie pytam. jak kooorfa za alimenty można komuś zabierać prawko? to może odwróćmy to i jak ktoś płaci alimenty to mu dawać prawo jazdy. ustawodawcy mają nasrane we łbie czy autorka?

jak tak dalej pójdzie to za złe głosowanie beda odbierać nam prawa. Ale autorki to nie rusza. nie widzi w tym precedensu. wazne, że dostanie CZYSTA złoty miesięcznie a itrak zabiorą jej prawa rodzicielskie za palenie na przystanku

Gość gość
a na podstawie art 5 ustęp 6 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do świadczeń alimentacyjnych

Gość gość
nie mam na leki dla dziecka - to po co ci dziecko? każdy chyba wie, że trzeba się zabezpieczyć na czarną godzinę, jak się planuje dziecko to trzeba mieć spore oszczędności

nie nno przesadzam. nie podejrzewam naszych zakulisowych szych o aż takie dalekosięzne plany. podejrzewam, że po prostu chodzi tu o kolejne wydudzenie grrosza z polskiej bidy. zabierzemy mu prawko za alimenty to oprócz żony będzie musiał jeszcze zabulić im za wyrobienie nowego i to pięć razy tyle:D

Gość gość
rusza mnie ,durna ustawa,ale skoro może mi pomóc to ja wykorzystam

Gość gość
Zglos dzielnicowemu ,i mozesz mu tez obciagnąć, ma pistolet to moze go zastrzeli:-P

taaak,. na tej podstawie to on ci jest zobowiązany płacić pieniądze ewentualnie pójśc do mamra jak nie zapłaci. natomiast odbieranie mu prawa jazdy w ramach zdaje sie srodka przymuszającego po pierwsze mija sie z celem (bo za jego uzytkowanie nie płaci żadnych składek) a po drugie jest absurdalne z punktu widzenia prawa i logiki. niby czego sie spodziewasz po tym jak m yu zabiora prawko? że zaoszczędzi na benzynie?

Gość gość
Autorko masz rację, może to pomoże. Jak nie to złóż zawiadomienie o możliwości popełnienie przestępstwa niealimentacji. A tych głupków nie słuchaj, pewnie sami olewają swoje dzieci i dlatego tak Cię hejtuja.

Gość gość
zabieranie prawka jest jak najbardziej zasadne dla wiekszości kierowców to straszny bat,a do mamra dlaczego mają alimenciarzy wsadzać ? żeby społeczeństwo płaciło za jego utrzymanie i dodatkowo alimenty za niego? To dopiero idiotyzm

przeciez na rtym zarobi tylko banda urzedasów a dodatkowo za to, że oni zazrobia ty bbędziesz musiała im ze swoich wyłożyć na pensje. czy ty kooorfa myslisz, że kogokolwiek w tym państwie interesuje los twojego dziecka? przyszło ci do głowy, że ta ustawa nie jesxt po to zeby ci pomóc a jedynie żeby zaszkodzić wszystkim oprócz tych którzy ze szkodzenia zyją?

myśle, że większym batem od prawka jest dosłowny bat. pytanie czy chcesz życ w takim społeczeństwie, w którym stosuje sie tego typu środki przymusu bezpośredniego. bo jak je zastosuja raz wszystko jedno pod jakim pretekstem to niebawem będa je stosowali wobec wszystkich i przy byle okazji. rozumiesz? krótko mówiąc ochoczo korezystajac z tej ustawy przyczyniasz się do batożenia w przyszłości twojej pociechy.

Gość gość
to pójdzie z********ac na budowę ,zacznie płacic to prawko mu oddadzą,nie trzeba żadnych opłat ani egzaminów. Ustawa dosć kontrowersyjna ale juz niejednej matce pomogła

Gość gość
Spodziewa się tego, że zapłaci. Brak prawka bardziej go ruszy niż wyrok w zawieszeniu. 90% alimenciarzy nie płaci z braku pieniędzy, ale dlatego że mają swoje dzieci w du/ pie.

i tak powoli przepychaja te wszystkie ustawy ograniczajace nasza wolność uzywajac jako pretekstu naszego dobra a raczej ugrywajac antagonizmy między nami, które sami podsycaja. naprawde mam w dooopie twojego byłego ciebie i twoje dziecko. niestety siebiue w dooopie nie mam a tak sie składa że na mnie se to również odbije.

Gość gość
nawet nie wiedziałam że jest taka ustawa,dobrze wiedzieć bo właśnie zaczynaja mi sie problemy z byłym

tak jasne. jedynym celem tych piertolonych łapówkarzy w sejmie jest dobro waszych dzieci. posrało was czy jesteście niedorozwinięci umysłowo. jeżeli wprowadzili taka ustawe to xz pewnością nie dlatego, że im nie daje po nocach spac wizja waszej niedoli.:D

Gość gość
Nie ty , autorko, określasz karę dla niepłacącego alimenciarza. Nie masz takiej mocy prawnej. Nie oceniam cię, ale daję czystą poradę, jakie masz możliwości. Jedynie możesz uruchomić sąd i komornika. A jeśli komornik nie poradzi odzyskać alimenty, to ewentualnie z funduszu alimentacyjnego o ile się kwalifikujesz. Jeśli będzie dalej notoryczne uchylanie się od alimentów, to znowu tylko sąd może co nieco,np. osadzić w więzieniu nawet, albo zasądzić alimenty od członków rodziny ojca , płacą dziadkowie czy jeszcze inni, ale to trudna droga. Marzy ci się aby zabrać prawo jazdy ale nie masz prawnej możliwości aby to zrobić, zresztą nie staraj się być złośliwa bo złośliwość ciebie zatruje i zmieni, po co ci to? Nie lepiej zadbać o swoje szczęście?

następna kretynka. cóż. niektórzy jak zobaczą sto złotyt pływające w szambie to uważaja, że warto utonąc żeby sie wzbogacić. to jest prostsze niż polowanie na jelenia z dwustukilogramowa nadwagą:O

Gość gość
Oczywiście że ma prawo domorosły pseudoprawniku. W naszym kraju oprócz kodeksów istnieją też ustawy a ustawa pozwala na odebranie prawka osobie uchylającej się od płacenia alimentów.

widziałem kiedys wrone, która sie chciała dobrać do gnatów wyłozonych w misce dla psa. mam wrażenie, że wykazywała sie większym rozsądkiem niż wy bo zanim sie do nich dobrała najpierw sie rozejrzała i zrobiła kilka podejść z natychmiastową ucieczką żeby sie upwewnić, że to nie pułapka i po prostu ze zwykłej ostrozności. w końcu skojarzyć miche dla psa z psem nie jest tak trudno jak widac dla werony

moim zdaniem nie przysługują ci żadne alimenty bo jesteś niedorozwinięta umysłowo. w zasadzie dla dobra wszystkich powinniśmy się złozyc na twoją eutanazje. dziecka również

Gość gość
Lecz się psycholu, sam się poddaj eutanazji hak tak Cię to pociąga - nie autorka a normalny człowiek brzydzący takiego bydła jak ty.