Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobieta i piwo

Polecane posty

Gość gość

hej, ostatnio byłam świadkiem sceny gdzie jakaś dwudziestoparoletnia dziewczyna siedząca w restauracji dwa stoły od nas upiła się piwami. pomyślałam sobie wtedy jak zdegenerowane jest nasze społeczeństwo, kto by pomyślał 20 lat temu, że kobieta w miejscu publicznym będzie się upijać, pić piwo prosto z butelki... strasznie to wygląda, a najgorsze jest to że nikt nie zwraca już na to uwagi, same się nie szanują...

Gość gość
Nic dodać nic ująć.

Gość gość
O moj boze straszne rzeczy! Normalnie szubienica dla niej na srodku rynku. Puknij sie w leb. Sama jestem matka, zona, skonczylam studia magisterskie, mam swietna prace j uwielbiam w cieply dzien napic sie schlodzonego malego piwka prosto z butelki. A jak mi zaszumi lekko to czuje sie rewelacyjnie. Katastrofa, przeciez kobiety nadaja sie tylko do garow i sprzatania a nie sprawiania sobie jakichkolwiek przyjemnosci

Gość gość
Ale p********z.

Gość gość
masz studia magisterskie? co z tego? pedagogika zaocznie, 500 zł miesiecznie?

Gość gość
Studia mag. na uniwersytecie dziennie plus podyplomowka zaocznie. Moj zawod jest wysoko w hierarchi spolecznej a lubie napic sie piwka. przestancie stwarzac problemy tam gdzie ich nie mA. Niech kazdy zyje jak lubi.

Gość gość
Dwudziestoparoletnia to i tak dobrze, idz sobie do pierwszego lepszego pubu czy dyskoteki bez selekcji to zobaczysz co wyprawiają nastolatki haha. Poza tym co w tym złego, że kobieta dawno już dorosła wypiła sobie piwo czy dwa? Alkohol jest tylko dla facetów? Faktycznie chyba czasy ci się pomyliły ... Ja ostatnio byłam z koleżankami na babskim wieczorze, 2 mężatki, 2 wolne, jedna po zaręczynach. Spotkałyśmy 3 facetów przy barze i oni też byli w ciężkim szoku, że mężatki same, w barze, bez mężów...Ale jak facet idzie z kolegami na piwo to już jest ok?? Hipokryci.

Gość gość
każdy ma prawo decydować o sobie, i kobiety i mężczyźni. Zdrówko perłą za równouprawnienie !

Gość gość
dla mnie to wygląda menelsko i wulgarnie, ale czasy się zmieniają jak widać. Nawet dzienne studia z podyplomówką nie pomogą...po prostu chamiejemy jako naród

Równouprawnienie równouprawnieniem ale browar z gwinta? Stanowczo nie wypada:O

Gość gość
Angielki sa tak równouprawnione, pójdzie taka do pubu, zaleje się jak świnia a potem sika na środku chodnika. no niby faceci tez tak robią, ale jakoś nie fajnie to wyglada jak pijana baba szczy na środku ulicy

Ja lubię piwo, ale nie upijam się. Co w tym dziwnego, że dziewczyna pije piwo?

Gość gość
Tez pije piwo z gwinta, ale sie nie upijam. Nie widze w tyn problemu

Gość gość
nigdy nie rozumiałam dlaczego od kobiet wymaga się więcej w kwestii kultury i zachowania. Kobieta to nie człowiek? Mi na przykład bardziej przeszkadza pijany facet, bo zazwyczaj staje się wtedy agresywny :o Pijany człowiek, niezależnie od płci, wygląda źle, ale przecież wszyscy jesteśmy ludzi i najlepszym się zdarza :p

Gość gość
nie pije, ale up... sie piwem. wódki tez sie możesz napić kulturalnie w małej ilości albo sie nawalić jak stodoła

Gość gość
ale przecież wszyscy jesteśmy ludzi i najlepszym się zdarza jezyk.gif mi nigdy, a dobre 40 lat żyję i nie jestem abstynentka. Ale nigdy nie miałam ochoty robić z siebie publicznie widowiska

Oczywiście, że wszyscy jesteśmy ludźmi. Kobieta to co nie może się napić alkoholu

Gość gość
napisałam, że się zdarza i według mnie to nie jest powód do oceniania człowieka. Nie wszyscy mają taką kontrolę nad sobą, to od razu znaczy, że są menelami i się nie szanują?

Gość gość
mamy być zwiewne, delikatne i pić herbatkę oraz dyskretnie sherry albo inny elegancki trunek, zamiast wulgarnego piwa i niemniej wulgarnej wódki :) a mi piwo z jakiegoś powodu niestety kac zostawia, wódka (mimo że mogę łyknąć szota jak prawdziwy zawodowiec) szkodzi na żołądek, więc jeśli już to wódka z colą - nie ma kaca, szumek jest, mało obchodzi mnie zdanie facetów :)

Gość gość
Ok - ale z kolei jak facet sie upija piwem to jest ok? Dla mnie - każdy robi jak uważa, taki mamy kraj - kraj wolności. Przynajmniej widac jaki kto jest, a nie wychodzi to w domu w czterech scianach tak jak dawno temu - na zewnatrz idealnie a w domu patologia. Ja sie nie upijam, raczej w gronie znajomych na domówce okazyjnie - ale nie rozumiem jak mozna isc do restauracji i komus tyłek obrabiac na forum tylko dlatego, ze nam sie to nie podoba. Kazdy niech patrzy siebie a nie wytyka innym co robią źle. ja jak mam pomóc komus to pomoge, ale niechce mi się, i szkoda mi zycia na obrabianie tyłka innym.

Nie chodzi o piwo, czy inny alkohol, bo jest on dla ludzi, tylko o formę picia. Walenie prosto z butli jest po prostu niesmaczne i nie ważne jest czy robi to mężczyzna, czy kobieta. :O

Gość gość
równouprawnienie to dla mnie to, że możemy robić co chcemy (bez szkodzenia innym, oczywiście) bez ograniczeń i wytykania palcami. nie obchodzi mnie taryfa ulgowa mężczyzn, kiedy chcę tego, co oni - czy to alkohol, czy to gry komputerowe, studia ścisłe - lubię, to mam mieć i koniec :)

Gość gość
dla mnie najmniej eleganckie i nieprzystające kobiecie czy facetowi, jest obranie tyłka innym i uważanie się za lepszego, tylko dlatego, że ma się inne poglądy. Żyj i dać żyć innym :) to powinno być najważniejsze.

Gość gość
może dlatego, że chamiejemy jako społeczeństwo, co do picia przez facetów- w latach 60-tych pijak sie wstydził wsiąść do tramwaju bo ludzie byli zgorszeni. Dziś pijak ci się wp... i nie ma odważnego zeby zaprotestować. Nie chodzi o płeć pijacych tak naprawdę tylk0o o to ze to sie robi coraz bardziej jawne i bez hamulców, tak samo jest w innych dziedzinach-niszczenie mienia, hałaśliwe imprezy po nocy, agresja. Powoli dajemy na to przyzwolenie bo cośtam a potem płaczemy ze kraj jest brudny , zasrany, brzydki i wszędzie pełno patologii

Gość gość
piwo ma ciężki zapach i inaczej smakuje, kiedy się tego zapachu nie czuje :P może o to jej chodziło z waleniem z gwinta :D

zwolenniczka konkubinatu dziś a ja lubie pić piwo z butelki. Nie wiedziałam, że "kobiecie nie przystoi" usmiech.gifusmiech.gif x Nie kobiecie ale w ogóle nie przystoi:classic_cool: Z czym ci się kojarzy facet siedzący na ławce z browarkiem w łapie:P

Gość gośćaaa
Ja mam 32 lata i odkąd w ogóle pije piwo, to piję je również z butelki i nikt się nad niczym nie zastanawia, tak samo pije też wodę z butelki, soki i inne napoje :) A jeśli chodzi o opisaną sytuację, to o co właściwie chodzi? Czy ta dziewczyna zachowywała się wulgarnie, głośno, zataczała się, zaczepiała ludzi? Lokale czy restauracje, puby, bary gdzie serwuje się alkohol, są od tego żeby tam siedzieć i pic ten alkohol co wiadomo prowadzi do upojenia alkoholowego. więc nie bardzo rozumiem, w czym problem jeśli ta dziewczyna się upiła, po prostu się bawiła w miejscu do tego przeznaczonym.

Gość gość
a co byście pomyślały mijając stojących w bramie (niezaleznie od płci ) pijących wódkę z gwinta- o jaka fajna impreza plenerowa ludzi z klasa, czy znowu lumpy wylazły na ulicę?