Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko wolno rośnie :(

Polecane posty

Gość gość

Ma dwa lata i tylko 83 cm wzrostu, urodził się to miał 57 cm. Nie wiem dlaczego ma taki wzrost, mój mąż ma 180, a ja 178cm.

Gość gość
Moj brat byl zawsze maly ja i moi rodzice wysocy,ale kiedy mial 15 lat nagle tak go wybilo,ze teraz ma 193 cm :P tak,ze nic sie nie martw

Gość gość
Zbadaj tsh.może ma problemy z tarczycą albo jest uczulony na gluten, wtedy też kiepsko ze wzrostem

Gość gość
Pediatra,mi powiedziala,ze bardzo łatwo jest przewidziec wzrost dziecka gdy bedzie dorosłe.W wieku dwóch lat,dokladnie 24 mies.tyle ile ma wtedy wzrostu mnożymy przez dwa.Wychodzi,zeTwoj syn 83 razy dwa=166 cm. bedzie mial jako dorosly.Nic nie poradzisz.

Gość gość
Jestem zalamana. Dlaczego on ma być niski :(.

Gość gość
Moj ma 20 miesiecy i 81 cm wiec podobnie do Twojego. Ale u mnie w rodzinie prawie wszyscy niscy wiec nic nie poradze nie ma po kim dziedziczyc wzrostu. :p

Gość gość
A mój mając dwa lata miał 83 cm mały i szczupły teraz ma 4 lata i 5 mies wzrostu ma 123cm dalej jest szczupły ja jestem niska mąż wysoki.Straszy syn 11 latek ma 160cm

Gość gość
Prince tez jest maly i zyje ale masz problem zalamana bo niskie dziecko ciesz sie ze jest zdrowy durna palo

Gość gość
Mój syn miał 86cm na roczek

Gość gość
Mój syn miał 86cm na roczek. Jak cię martwi wzrost twojego dziecka to idź do lekarza i go zbadaj.jeaes

Gość gość
idź do lekarza i poproś o badania, chyba nawet genetyczne, chociaż nie wiem czy zrobią tak szybko, ale bywaja rozne choroby, które mają wpływ na wzrost, powodzenia!

Gość karopelka
Nasz syn mając 3 lata też bardzo zwolnił, do teraz rośnie bardzo wolno (ma 4,5 roku). Ten proces jest na tyle wolny, że w porozumieniu z naszym pediatrą udalismy się do endokrynologa dziecięcego (syn z 97 centyla spadł na 3-10). Endokrynolog dokładnie zbadał syna, przejrzał jego wyniki (tsh, ft3 i 4., morfologie, przeciwciala przeciw transglutaminazie tkankowej [diagnostyka celiakii]), ocenił wiek kostny i kazał przyjechać za rok. Stwierdził, że powolny wzrost może mieć po mnie bo ja też późno zaczęłam dojrzewać.

Gość gość
A ile urosl w przeciągu roku? Mój synek ma 21 miesięcy i mierzy 82cm, urodził się 49cm, ja też jestem niska, więc nie wymagam wiele. Na swą łatka też pewnie się zakręci u nas ok 83

Gość gość
gość wczoraj Parafrazując "durna pało" martwię się właśnie dlatego, że może objaw tego, że nie jest zdrowy. Urodził się 57 cm, na rok miał 71 cm. Podpowiedzcie jakie badania mu zrobić, muszę prywatnie, pediatra nawet na morfologię nie chce dać skierowania.

Gość gość
UP