Gość gość Napisano Maj 18, 2015 NIGDY nie zdążyło mi się zapomnieć wziąć tabletki. Ostatnio zawiesił mi się telefon i nie miałam przypomnienia. Położyłam się wcześniej spać, a następnego dnia około południa zorientowałam się że nie wzięłam pigułki (była to 7 tabletka z blistra). Oczywiście od razu to nadrobiłam, a wieczorem wzięłam następną tabletkę. Nie miałam bym powodów do zmartwień gdyby nie to że na drugi dzień doszło do stosunku z moim nerzoczonym. Jak wspomniałam nie zdaża mi się zapominać o tabletkach dlatego też zapomniałam że dwa dni wcześniej nie wzięłam pigułki.. byłam tak spanikowana że nie wiem nawet czy doszło do wytrysku w środku.. ale w razie gdyby jednak tak było czy jest możliwość że doszło do zapłodnienia? Czytałam ulotkę i jeżeli w drugim tygodniu pominę tabletkę, ale przyjmę ją przed upływem 24 godzin to nie ma ryzyka że zajdę w ciążę, natomiast w pierwszym tygodniu już jest. 7 dzień to jakby nie patrzeć pierwszy tydzień. A moja bezmyślność sięgnęła granic... mieliście podobną sytuację? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach