Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy znów posądzani o współudział w Holokauście

Polecane posty

Gość gość

Rzecznik Muzeum Holocaustu w Waszyngtonie, w artykule opublikowanym na portalu Muzeum napisał, że Polacy pomagali w pilnowaniu i transportowaniu Żydów do obozów śmierci. O sprawie poinformował portal RMF24.pl. No to przygotowuja grunt zebysmy placili odszkodowania....

Gość gość
moja babcia mówiła mi że w czasie wojny była taka grupa polaków nazywali się angedojcze czy jakoś tak to byli polacy którzy zostawali niemocami więc taka sytuacja mogła zaistnieć no chyba że się mylę co do obozów to żydzi nie byli jedyni przecież polacy też w obozach byli moją prababcie chcieli zamknąć w takim obozie ale jej się ulazło bo to było już koniec wojny i zwyczajnie nie zdążyła tam dotrzeć

Gość gość
Przytaczając wydarzenia w Jedwabnem, rzecznik Muzeum Holocaustu stwierdził, że Polacy sami przeprowadzali mordy na społeczności żydowskiej. „Dochodziło do incydentów, zwłaszcza w małych miasteczkach na wschodzie Polski, gdzie mieszkańcy, świadomi antysemityzmu Niemców, samodzielnie przeprowadzali albo brali udział w pogromach i mordowaniu żydowskich sąsiadów”- czytamy w artykule.

Gość gość
No bo tak było.Wschod Polski to dalej jest dzicz

Gość gość
1. nie bylo żadnego Jedwabnego bo nie skończono śledztwa (łuski z niemieckiej broni) można sobie znaleźć w necie 2. organizacją transportów Żydów do obozów zajmowali sie sami Żydzi:-O 3. nie ma żadnych DOKUMENTÓW które potwierdzalyby jakikolwiek pogrom, mord czy atak na Żydów w czasie II WŚ dokonany przez Polaków na Żydach :classic_cool: Te oszczerstwa wynikają z polityki "naszych" rządów po 1945 roku - rzekomym antysemityzmem Polaków postkomunistyczne "elity polskie" uzasadniają przed zachodem swoje rządy w Polsce:-O Wystarczyłoby pozwać kilka razy jednego i drugiego śmiecia zza granicy i zabawa by sie szybko skończyła

Gość gość
organizacją transportów Żydów do obozów zajmowali sie sami Żydzipechowiec.gif patrz k.... a ja myślałam ze to byli niemcy, a ci bezczelni żydzi sami sie spalili zeby nam narobić koło d.... Co za naród, jak tak można samemu się spalić tylko poto żeby nam zrobić na złość. I tak sie sami zamykali w tych obozach zeby nam odebrać palmę pierwszeństwa w cierpieniu i liczbie ofiar

Gość gość
Wschod Polski to dzicz.