Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannadk

Rozdwajające się paznokcie. Pomocy!

Polecane posty

Gość joannadk

Witam,potrzebuję pomocy od tych z Was, które wygrały walkę z rozdwajającymi się paznokciami. Jako mloda dziewczyna miałam piękne paznokcie ale odkąd zaczęłam pracować sytuacja się zmieniła. Obecnie, po 9 latch pracy w szpitalu, płytka rozdwaja się i schodzi płatami. Jestem pielęgniarką na intensywej terapii i notoryczna wręcz dezynfekcja dłoni jest niezbędna. Bardzo tego przestrzegamy i niestety paznokci nie da się ochronić, tym bardziej, że nie możemy mieć żadnych odżywek. Nasz środek dezynfekcyjny zżera dłonie i paznokcie, potrzebuję ratunku. Paznokcie są krótkie ale to nie znaczy, że nie mogą być zadbane. Próbowałam odżywki 8 w 1, ktorą łączyłam z belissa. Efekty byly super. Niestety belissa spowodowała wysyp trądziku, odstawiłam więc tabletki po miesiącu a z trądzikiem walczyłam długo. Pomimo tego jak wpłynęła na paznokcie nie odważę się na przyjmowanie jej drugi raz. Sama odżywka nie pomogla moim pazokciom. Regenerum -zero efektów, olejek rycynowy-niewielka poprawa. Dziewczyny-pomocy!

Gość gość
Skoro nie możesz stosować nawet odżywek na paznokcie, to może sprawdź inne tabletki. Wiem, że każda z nas reaguje inaczej, ale ja na rozdwajające paznokcie brałam Bio silicę i bardzo mi pomogła, a żadne efekty uboczne, np. w postaci trądziku nie wystąpiły. Co więcej, suplement pomógł też na włosy, które przestały wypadać. Cała kuracja potrwała niespełna 2 miesiące, a płytka paznokci stała się twardsza i o żadnym rozdwajaniu nie ma już mowy. Teraz ja decyduje, kiedy skrócić paznokcie, a nie jestem do tego zmusza, bo któryś mi się złamał w pół ;)

Gość joannadk
Musze poczytać o bio silica. Na temat belissy czytałam wcześniej i wiedziałam że jest ryzyko trądziku. Może piszą tez coś i bio silica.

Gość gość
gie poczytasz, wszędzie tylko taka spamerska reklama jak i ta wyżej będzie... :o