Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włoski czy hiszpański?

Polecane posty

Gość gość

Jakiego języka opłaca się dziś bardziej uczyć – włoskiego czy hiszpańskiego?

Gość gość
żadnego, wystarczy angielski - ale DOBRY angielski, co najmniej na poziomie C1. Znajac angielski dogadasz się wszędzie

Gość gość
Chyba najbardziej opłaca się uczyć angielskiego, no chyba, że już umiesz to wtedy drugi język obojętnie jaki, wiem że jeśli chodzi zaróno o włoski jak i hiszpański to jest taki kurs dofinansowany z unii gdzie możesz się naprawdę tanio nauczyć tych języków ale to tylko na zachodniopomorskim, sprawdź sobie na www.naszaeuropa.com.pl

Gość gość
Co 3 czlowiek na swiecie mowi po hiszpansku. polecam najpierw hiszpanski a potem wloski bo nie roznia się mocno te jezyki i nie jest trudno nauczyc sie włoskiego kiedy znasz hiszpański.

Gość gość
No akurat w hiszpanii francji czy na poludniu europy do angielsku sie raczej nie dogadasz. Zreszta pytanie bylo o hiszp i wloski, nie ang, bo mozna zalozyc ze autorka jezyk zna. Nie kierowalabym sie liczba mowiacych na swiecie, tylko wspolpraca gospodarcza polski z tymi krajami i inwestorami w pl. u mnie w miescie np jest strefa inwestycyjna gdzie wiekszosc firm nalezy do wlochow czesto komunikatywna znajomosc jest wymagana. Rowiez ruch turystyczny to czesciej wlosi niz hiszpanie. Jesli chodzi o gust to zawsze bardziej podobal mi sie hiszpanski