Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_i_ja

Dzieko jest szykanowane

Polecane posty

Gość ona_i_ja

Witam, mam problem... Od kilku dni moje dziecko jest pomawiane przez pewną dziewczynkę ( z rodziny patologicznej ) Oboje mają 11 lat. Dziewczynka go pomawia oraz go wyzywa... Kilka miesięcy temu była podobna sytuacja , rozwiązaliśmy ją przez nauczycielkę. Dziś mój syn przychodzi cały zapłakany ze szkoły i mówi, że matka dziewczynki powiedziała, że jeśli jeszcze raz coś powie na nią albo na nią się krzywo spojrzy dostanie cyt. "po ryju".... Mam zamiar iść do rodziców wyjaśnić całą sytuacje, ale obawiam się ze będzie to za mało... Co mam robić, boje się o swoje dziecko... Rodzina jest patologiczna ojciec non stop pijany i agresywny a dzieci wychowują się same...

Gość gość
Obawiam się źe rozmowa z rodzicami nic nie da tym bardziej że to patologia starałabym się jeszcze raz porozmawiać z nauczycielką ona ma obowiązek zapewnić dziecku bezpieczeństwo i to ona powinna porozmawiać z rodzicami dziewczynki.

Gość gość
zgłoś to nękanie na policje. Idź do opieki społecznej, niech ten jej bachor ma kuratora a Ty nie daj się zastraszyc, bo bojąc się twoje dziecko boi się jeszcze bardziej. Porozmiawiaj z nauczycielką na początek i powiedz zeby ona porozmawiała z rodzicami tej dziewczynki, a w innym wypadku zgłosisz sprawe na policje.

Gość gość
Właśnie tego się obawiam, że rozmowa z rodzicami nic nie da, a może jeszcze pogorszyć sprawę. Całą sytuacje zgłoszę do nauczycielki, ale to dopiero w poniedziałek. Mąż jest teraz w pracy przychodzi po 22, jutro pewnie będzie chciał się wybrać na rozmowę..

Gość gość
ojej następna nawiedzona mamuśka :o najgorsze jest wtrącanie się w konflikty dzieci,a pozatym chłopak jest nękany przez dziewczynę? ha ha ha ha ha to du/pa nie chłopak. wychowałaś nieudacznika i ślamazarę skoro nie umie sam z dziewuchą porządku zrobić.

Gość gość
z patola nie dyskutuj,idz na policje, zglos to w mopsie,jak bedzie grozba odciecia kasy to bachora ustawia

Gość gość
Autorko idz d nauczyciela, a z nauczycielka do dyrekcji. Ta matka zastosowala wobec Twojego syna grozby KARALNE! Nie odpuszczaj, jezeli bedzie koniecznosc to idz na policje nawet. Dyrektor powinien wezwac ta matke i zalatwic sprawe. Z takimi ludzmi z patologicznych rodzin ciezko rozmawiac logicznie i na argumenty. Czasem jedynie grozba konsekwencji prawnych dziala.

Gość gość
14.09 widac, ze sama z patologii pochodzisz. Syn autorki ma pobic ta dziewczynke, to jest twoja rada? Powinnas sie leczyc kobieto. Wstydz sie!

Gość gość
no ja bym to zgłosiła na policję, to są groźby karalne.

Gość gość
ojej następna nawiedzona mamuśka pechowiec.gif najgorsze jest wtrącanie się w konflikty dzieci,a pozatym chłopak jest nękany przez dziewczynę? ha ha ha ha ha to du/pa nie chłopak. wychowałaś nieudacznika i ślamazarę skoro nie umie sam z dziewuchą porządku zrobić. x i dziwić sie ze mamy w tym kraju tyle parolgii jak kobieta, matka tak sie wypowiada! współczuje twojemu dziecku.

Gość gość
ojej następna nawiedzona mamuśka pechowiec.gif najgorsze jest wtrącanie się w konflikty dzieci,a pozatym chłopak jest nękany przez dziewczynę? ha ha ha ha ha to du/pa nie chłopak. wychowałaś nieudacznika i ślamazarę skoro nie umie sam z dziewuchą porządku zrobić. x głupoty nie ma co komentować. I ty jesteś matką?