Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jovita666

pies i małe dziecko

Polecane posty

Gość jovita666

zastanawiam sie nad wzieciem pieska , nie bedzie duzy , mam 10 miesiecznego synka , ponoc dzieci lepiej rozwijaja sie ze zwierzatkiem wiem ze to jest obowiazek itd zastanawiam sie czy dam rade opiekowac sie malym dzieckiem i psem . Mamy wypowiedzcie sie na ten temat

Gość gość
Ja miałam już psa gdy urodzily się dzieci ( dużego psa). Ja nie miałam problemu z pogodzeniem opieki nad dzieckiem i psem. Mam dużo terenu wokół domu, wiec z wyprowadzaniem nie było problemu- pies był na dworzu kiedy i ile chciał. Ale ja bym się nie decydowala na szczeniaka majac malutkie dziecko. Szczeniaki, maja ostre zabki, mogą podrapać, ugryźć za mocno w zabawie, dziecko może zrobić krzywdę szczeniakowi, chcąc się z nim bawic. Dziecko może być chore w domu a ty będziesz musiala wyprowadzić psa, młodego bardzo często. Ale poza tym ja zawsze bylam za zwierzętami w domu, wlasnie dla lepszego rozwoju dziecka. jeśli jednak zdecydujesz się na psa, niech twoje dziecko będzie miało wcześniej kontakt ze slina i sierscia jakiegoś psa, aby nie okazało się ze ma alergie i będziecie musieli oddac zwierzaka po paru tygodniach.

Gość gość
aha, nie może to być tylko jednorazowy kontakt, czasem reakcja pojawia się z czasem. cos co może wygladac na przeziębienie po wizycie u pieska już może być sygnalem, ze dziecko ma alergie. wtedy testy dla pewności.