Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do tych, które już odpieluchowały.

Polecane posty

Gość gość

Moja córka dziś pierwszy dzień chodzi bez pampersa - ma już 2.5 roku (tak, wiem że wstyd, że taka duża, oszczędźmy sobie takich komentarzy). Wcześniej były próby które kończyły się totalną klapą, teraz się uparłam że ma być koniec pieluch. Idzie nieźle - jak tylko trochę zmoczy majty, dosłownie parę kropel, woła siku. Niepokoi mnie tylko to że siada średnio co pół godziny, dużo zrobi na nocnik a i tak za chwilę majtki są wilgotne.. Czy to normalne? Czy miałyście tak z dziećmi? Jak to jest że wysika się a zaraz znów majty mokre? Kiedy dziecko uczy się całkowicie to kontrolować?

Gość gość
Moja wcześniej wszystko opanowała, więc na pytanie kiedy nie odpowiem, ale początki bez pieluchy były takie jak opisujesz - miałam wrażenie, że ciągle sika ;-)

Gość gość
Nie przejmuj się, moi synowie mają 2,5 roku i mam w planach odpieluchowanie jak tylko nadejdą cieplejsze dni. Mam zamiar odpieluchować "raz a porządnie", tzn. na spacery, wyjścia...itd nie zakładać już pampka. Miałam jeden dzień, kiedy postanowiłam coś z "tym" zrobić i moje obserwacje są takie jak Twoje- siku jest co kilkanaście/kilkadziesiąt minut..... Efekt tego jednego dnia? Osiem par majtek mokrych;/ (x 2 bo bliźniaki):D Ale myślę, że przecież wkońcu kiedyś damy radę:)

Gość gość
U nas już przynajmniej 10 a godzina jeszcze wczesna.. Mała znowu przyszła i mówi że wszystko mokre, rzeczywiście majtasy wilgotne, siku mówi że nie chce ale posadziłam i zawsze jak siedzi to te parę kropli jest. Motywację ma silną - obiecałam jej rowerek trójkołowy, i tak miała go dostać na Dzień Dziecka więc mały podstęp ;) każdemu mówi że jak będzie sisiać na nocnik dostanie od mamy rowerek.

Gość gość
Uważaj żeby się nie przeziebila. Pielucha tzn pampers to jednak takie ciepłe majtki które grzeją pupę.jak założysz jej majtki które zmoczy a ciepło nie jest to może szybko przeziebic pęcherz.przez to chodzi wciąż mokra.ciepłe skarpety, spod nie czy rajstopy.nie zrazaj się góra prania przez pierwsze dni.nagradzaj za sukcesy.dobrze ze wola daj jej czas

Gość gość
To normalne. Tez mialam wrazenie ze synek sika co pol godziny.

Gość gość
nie ciesz sie tak bo jeszcze moze wrócić moczenie sie w nocy,tak jak u mojego syna,ma 4 lata i sika do łóżka znowu nie codziennie ale tak do 2 razy na tydzien i co popytałam u znajomych to mieli podobnie ze dzieci puźniej wracały do sikania:/ pytałam sie synka czy boi sie czegoś cz cos innego a on ze nie nic sie nie dzieje,mnie sie wydaje ze to lenistwo nie chce mu sie w srodku nocy isc do wc.

Gość gość
Ale moczenie nocne to zupełnie inna bajka niż kontrolowanie potrzeb w ciągu dnia.... Przecież e nocy dziecko.śpi i jest dużo mniej świadome.... moja mimo.ze w dzień opanowała kupę i siku mając 20 miesięcy to w nocy do.tej pory ma wpadki.... A co do odpieluchowywania w dzień, to że się posiłkie to norma nie poddawajcie się. fajnie ze mała jest zmotywowana