Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miałam nie pisać ale załamało mnie jak młode matki

Polecane posty

Gość gość

są tutaj wyzywane. Totalna miazga. Kobiety mówiące, że 20, 20 kilkulatki mające dzieci to patologia ;/. Czy wy jesteście normalne? Na głowę się leczcie. Niż demograficzny, nie dziwne, skoro się wmawia, że tylko patologia w takim wieku ma dzieci. Przecież 20-25 to bardzo dobry wiek na rodzenie dzieci. Jak kobieta skończyła szkołę to juz jest dorosła i normalne, że ma dziecko a nie wy piszecie o nich jak o jakichś gówniarach co to się z choinki urwały. Wasze matki były lepsze? większość z nich rodziła w takim wieku pierwsze dzieci. 20-40 lat to najlepszy wiek na dzieci. Rozumiem, ze ktoś się nie czuje gotowy aby w tym wieku zostać rodzicem, ale dlaczego wobec tego wyzywa kobiety, które już chcą? Opanujcie się trochę...

Gość gość
Teraz sa juz takie czasy gdzie kobeity po 30stce uwazaja ze STUDIA to podstawa.... Kazdy ma inne priorytety..niektorzy chca miec rodzine szybko, a niektorzy tylko praca i praca .. :)

Gość gość
No to niech maja po 30, ale niech nie mówią, że to jedyna słuszna i najlepsza opcja, tym bardziej, że teraz w ciążę wielu kobietom nie tak łatwo zajśc i starają sie czasem kilka lat. Razi mnie tylko to, że dwudziestokilkuletnie matki są wyzywane od patologii, że się puszczają itp. przecież to chore.

Gość gość
Pewnie sama tak masz?:> No ja mam 23 lata i mam 2 dzieci :) Ale nie - nie wpadka. Tak - mam meza.:) Slub wzielam mlodo w wieku 18 lat. Pierwsze dziecko po maturze, drugie ma 3 mc :) Ale znam przypadek osob ktore maja 32 lata i od (UWAGA) 4 lat staraja sie o dziecko.. i nic. Wyniki dobre a jednak nic a nic nie idzie...

Gość gość
No i super, gratuluję maluszków :) Właśnie nie, mam 23 lata i nie mam dzieci, nie czuję tego jeszcze, ale mam koleżanki mające dzieci, odwiedzam je, jestem nawet chrzestną na jednego z nich i widzę jakimi są fajnymi mamami, nadają sie do tego po prostu. Żadna z nich patola. Nawet jeżeli ktos wpadnie w tym wieku to z czego robić tragedię? z czego? normalna sprawa. Ja jakbym teraz "wpadła" to bym nie czuła jakiejś złości, może bym się i ucieszyła i moi rodzice też (wiem tym).

Gość gość
Bo to jest patologia! 20latka w ciąży buhahahhah dajcie spokój. Pewnie jeszcze na utrzymaniu rodziców albo sporo starszego faceta :o bo faceci w wieku 20 lat raczej dzieci nie chcą :o

Gość gość
- powiedz to swojej matce albo babce. Wyobraź sobie, ze w tym wieku można pracować, można też studiowac i dostawać stypendium, są różne pomoce, kiedyś też kobiety miały dzieci na studiach, nawet można mieszkać w akademiku z mężem/chłopakiem i studiować, dziecko do żłobka/przedszkola. Rożnie jest z tymi facetami poza tym czy różnica np. 5 lat to dużo? nie powiedziałabym. Myślisz stereotypowo aż boli.

Gość gość
Bo tak jest, że często to są wpadki, a jakoś dziwnym przypadkiem najczęściej wpadają te najgłupsze albo mające nędze warunki materialne, a potem takie myślenie jest przenoszone na każdą młodą matkę. Niby nie można ot tak osądzać, że ktoś się na rodzica nie nadaje np. dlatego że jest młody i bez kasy, ale jednak ludzie osądzają i to najprostszymi schematami, taka nasza natura.

Gość gość
gość dziś "Ale znam przypadek osob ktore maja 32 lata i od (UWAGA) 4 lat staraja sie o dziecko.. i nic. Wyniki dobre a jednak nic a nic nie idzie..." looo ja p*****le straszne ... ..widać ze jestem młoda i glupia . Zal mi twoich dzieci ze maja matkę idiotkę ,

Gość gość
Patologia i tyle! A potem płacz bo nie ma kto z bachorem zostać jak się chce na imprezę :D

Gość gość
oczywiscie - umiesz tylko mnie obrazac, a ty za to taka wyksztalcona i masz bardzo ubogi słownik. Moja babcia miała dzieci w wieku 20 lat, moja mama też. I to jest normalne. Kiedyś były czasy, gdzie kobiety rodziły w wieku 17 lat i to te z na tamte czasy było normalne. Wiele jest przesłanek, że kobiety po 30stce mają problem z zajściem w ciążę. Jedni zachodzą od razu, a inni dopiero po lekach.

Gość gość
Znam i 20 latki, które miały problem z zajściem w ciąże, ale to też nie powód, by zacząć na wszelki wypadek jak najwcześniej ;)

Gość gość
gość dziś xx Masakra. Czy każda dwudziestolatka ma ochotę chodzić tylko na imprezy? po 2. ja mam dzieci. Ale jeśli Ty masz bachory, to współczuje :)

Gość gość
gość dziś no i po raz kolejny pokazałaś jak jestes pusta . Kazda kobieta w wieku 20 lat ma rodzic dzieci z pierwszym napotkanym facetem ?

Gość gość
Jak ma męża jak np. ja to dlaczego nie może układać życia po swojemu? I niby dlaczego taka wg. Ciebie jestem pusta? Panno mądralińska :)

Gość gość
gość dziś bo jestem młoda i glupia ....

Gość gość
Ja nie rozumiem jak mozna wieku 20 lat zrobić sobie dzieci . Po co tak wcześniej ? Młodość ma sie tylko jedna i nie warto marnować jej na pieluchy .

Gość gość
Ty chyba jesteś pusta, jeżeli rzucasz taki poziom... nie, nie kazda 20 latka ma rodzić dzieci, tak samo jak nie każda 25, 30 i dalej, niektóre w ogóle nie mają dzieci i też żyją ;/. Chodzi o napadanie na takie kobiety, że są patologią i gówniarami. A nie są.

Gość gość
Widzę, że nie ma co liczyć na konstruktywną rozmowę z taką osobą jak Ty. Zachowujesz się jak nastolatka, która nie umie uzasadnić swojej "wypowiedzi". Masz w ogóle liceum skończone? Bo o maturę wolę nie pytać... :)

Gość gość
Nie powinno się śmiać z cudzego nieszczęścia, ale jak taka kobieta wyśmiewa "gówniary w ciąży" i założy sobie, że dzieci to dopiero po 30 bo tak najlepiej a później zacznie się starać i nie wychodzi, napina sie coraz bardziej no bo czas gonii psychika siądzie, oby jedno jej się udało mieć... taka karma, po co kogoś obrażać? potem sie to może nas nas zemścic, na naszym "cwaniactwie", są 30 co wpadną i zobaczą na teście 2 kreski i mają depresję, nerwicę, chcą usuwać, myślą co to będzie a są 20 co też wpadną ale podejdą do tego na luzie z optymizmem i lepiej na tym wyjdą. Kwestia podejścia. Dokładnie, kiedyś większosc kobiet w tym wieku rodziło i to było normalne.

Gość gość
18 lat i ślub :( porażka . Później ze duzo rozwodów :(

Gość gość
Do kogo ten tekst? bo nawet się nie odnosisz do wypowiedzi, w eter to można sobie pisać... jakich wypowiedzi kto nie uzasadnia?

Gość gość
Na pewno rozwodzą się tylko osoby młode, lub ci którzy brali ślub wcześnie.. Bo przecież nikt się nie rozwodzi przez zdrady, znudzenie, "zmianę" charakterów... Hm

Gość gość
gość dziś Juz nie wymyślaj . Nie dla każdej kobiety brak dziecka jest jakaś katastrofa w zyciu . Jak ktos ma problemy z zajściem w ciąże to ma je bez względu na wiek .

Ja mam 20 lat i staramy się o dzidziusia...niestety nie wychodzi ;//

Gość gość
To była odp. do osoby: gość dziś Ty chyba jesteś pusta, jeżeli rzucasz taki poziom... nie, nie kazda 20 latka ma rodzić dzieci, tak samo jak nie każda 25, 30 i dalej, niektóre w ogóle nie mają dzieci i też żyją ;/. Chodzi o napadanie na takie kobiety, że są patologią i gówniarami. A nie są.

Gość gość
20 lat i dziecko jak ktoś ma taką potrzebę ale szczerze wsród moich znajomych tylko jedna osoba która wyszła za mąż w młodym wieku a następnie zdecydowała się na dziecko stworzyła szczęśliwą rodzinę. Reszta albo po rozwodzie albo dogorywają

Gość gość
E tam, ja mam 21 lat i inne priorytety niz "staranie sie o dzidziusia", a inni niech robia co chca, byle te dzieci byly pozniej szczesliwe :)

Gość gość
To chyba zalezy kto z jakiej rodziny pochodzi . U mnie od pokoleń kobiety rodzą ok 30 stki . Zadna kobieta nie wychodzi za maz przed 25 rokiem zycia . Od małego jesteśmy uczone ,ze młodość jest od nauki , imprez , poznawania nowych ludzi i nikt nie mysli w tym wieku o dzieciach :)

Gość gość
i o co sie rozchodzi? kazdy zyje jak chce. niektore daja sobie zrobic dziecko w mlodym wieku, inne nie chca wcale. kazdy czlowiek jest inny. po co to drazyc??;/