Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego są mezczyzni bez prawa jazdy w wieku 25 plus??

Polecane posty

Gość gość

Jak myślicie jaki procent (25 i więcej np.. do 35l) w tym wieku nie ma prawa jazdy?

Gość gość
Moj byly (34l.) nie mial. Ja bylam w trakcie robienia. Wczesniej duzo bym zrobila, to zarzucil, ze pieniadze potrzebne a prawko moze poczekac. Dodal, ze auto trzeba utrzymac, ubezp., paliwo etc. Rzygac mi sie juz chcialo jezdzenie do supermarketow tramwajami wypchani plecakami i torbami jak rumuny. Kupowalismy meble - zawsze trzeba bylo sie prosic o transport kogos. Nieraz mi bylo wstyd, jak wozila go gdzies kolezanka z pracy lub moja matka.

Nie każdy ma potrzebę robić, nie każdy ma fundusze i wreszcie nie każdy się nadaje na kierowcę. Znam kilku facetów, w okolicach trzydziestki, którzy prawka nie mają i żyją.

Gość gość
może się odezwę, bo czuję się trochę wywołany do tablicy. W tym roku skończyłem 30 lat i nadal nie mam prawa jazdy. I na razie chyba nie planuję.

Gość gość
Nie każdy musi mieć auto lub prawko. Powody mogą być różne ja np mam 32 lata i prawka nie posiadam. Szukam sensu w posiadaniu auta ale go nie widzę bo mieszkam w niedużym mieście, zakupów dużych nie robię, rzadko coś przewożę, biznesu nie prowadzę, na wycieczki się z kimś zabieram kto ma samochód. Utrzymanie samochodu jest drogie szczególnie na początku opłaty, rejestracje ubezpieczenie itd. Reasumując więcej by stał przed domem niż bym go wykorzystał. Prawdopodobnie zrobię prawko na moto ale pod kontem hobbistycznym (podróże). Moja kobieta może mieć auto i prowadzić ja nie muszę i nie chcę ewentualnie moto.

Gość gość
Readumując wasze okrężne wypowiedzi wszystkie sprowadzają się do jednej konkluzji prawka nie robicie bo jest już cholernie drogie do tego bardzo ciężko zdać gdyż egzaminatorzy traktują kandydatów jak szmaty wprowadzając potworny stres!!!

Gość gość
Czyli, ze ogolnie wam sie nie oplaca lub nie macie wystarczajacych srodkow. Ok umowmy sie, ze na chwile obecna tak. Ale majac rodzine, mozna tego zalowac. Prawko nie rowna sie od razu zakup samochodu. Chodzi o dokument, ktory w razie czego moze byc wielce przydatny, zwlaszcza gdy ma sie juz rodzine. Przemyslcie to.

Gość gość
2 moich bylych bylo bez prawka. Ja zdawalam jak tylko skonczylam 18-stke. Szczerze? Mialam dosc robienia za kierowce, przywiez, podjedz. Jakos beze mnie dawali rade w autobusach. Konczylo sie nieraz klotniami np wyjscie na impreze a slysze debilny tekst: no to kierowca nie pije. Nigdy nie mialam prawa, a oczywistym bylo ze ja wioze faceta ktory bedzie na bani. Jak mowilam nie, wracamy nocnym to problem mial.

Nie wiem, ja sobie nie wyobrażam, żebym nie miała prawka i samochodu i musiała się tłuc autobusami. Szczególnie, że dojeżdżam do pracy po 25 kilometrów w jedną stronę.