Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwie prace

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mieszkam w chwili obecnej na wyspach, nie dawno zostałem zwolniony z jednej firmy (heh, troszkę mi puściły nerwy i mój przełożony usłyszał zbyt wiele słów;p) Zwolnienie dało mi pozytywnego kopa i w ciągu 3 dni znalazłem 3 prace, jedną już odrzuciłem (najniższa krajowa). - jako malarz - magazyn W obu mam stawkę tą samą czyli 12 euro na godzinę, z tymże mam troszkę zgryzotę :/ Praca w dużej firmie oznacza że znowu będę traktowany jako jeden z wielu i już przyszły pracodawca mi mówi że nie można używać telefonów komórkowych obawiam się także trochę że będę tam ganiany a ja lubię mieć swobodę, jednak ogromnym plusem jest to że dostaje umowę na rok z góry... No jeśli chodzi o pracę jako malarz to już pracowałem z gościem właściwie półtorej dnia, jest naprawdę w porządku, mam swobodę działania nikt mi się nie wpieprza, przyjemna atmosfera, kontakt z klientem czyli to co lubię, nie mogę o nim powiedzieć słowa. Mam jednak już nieprzyjemne doświadczenie z tego typu pracą raz już jeden gość po tygodniu pracy na czarno mnie nie wypłacił ;) Tutaj wygląda to inaczej - umowę dostaję z góry więc wiem że nikt mnie na kasę nie wydyma ;) Minus jest taki, że wiadomo jak wygląda budowlanka - teraz na sezon pracy jest sporo - jak przyjdzie zima może być różnie... ;) Nie chcę się przechwalać, bo nie ma czym, żadnym biznesmenem jak widać nie jestem ;) człowiek ma różne momenty w życiu, jeszcze kilka dni temu bałem się o możliwy powrót do Polski, teraz cholernie się zastanawiam co wybrać... Chodzi mi o to, że może ktoś z zewnątrz jest w stanie chłodnym okiem spojrzeć i podpowiedzieć co by wybrał w takiej sytuacji... Pozdrawiam i przepraszam za zawracanie głowy.

Gość gość
up

Gość gość
emigrowałeś na stałe czy przyjechałeś po prostu zarobić jak najszybciej jakąś sumę i potem bye?

Gość gość
raczej na stałe... przynajmniej z 5 lat nie wracam.

Gość gość
co to znaczy raczej? zdecyduj się. przyjechałeś sobie ot tak pożyć w innym miejscu i klimacie czy po kasę?

Gość gość
Przede wszystkim po język :) W polsce też jakoś problemu ze znalezieniem pracy nigdy nie miałem. Na pewno kilka lat tutaj posiedzę, ale czy na stałe? Nigdy nie planowałem życia na tak długą perspektywę ;-)

Gość gość
a czy w którejś z tych prac przybliżysz się jakoś bardziej do swojego językowego celu? ;)

Gość gość
W sumie to dzięki za spostrzeżenia, właśnie tak sobie myślę że prędzej jako malarz, teoretycznie praca nie jest stała ale w sumie na zimę zawsze mogę sobie do pl skoczyć na 2 czy 3 miesiące, nawet jakbym chciał to tam pracę nawet na zimę mam od kopa chociaż za złotówki... ech :) Dziękuję nie patrzyłem z perspektywy takich dłuższych celów :)

Gość gość
Ja w Irlandii nie w UK, ale 6,5 funta? To jaka tam minimalna jest? :) Na hodowli się nie znam, w ogóle jakoś zawsze prace związane z rolnictwem... Nie wiem, wydaje mi się, że to nie dla mnie :) tzn troszkę łyknąłem w PL, bo hodowałem co nieco swego czasu hehe i to z całkiem niezłym skutkiem, ale obiecałem sobie że skończę z tą zabawą ;-) Pozdrawiam

Gość gość
A nie w sumie tam chałpa zagwarantowana to przeliczając nie jest źle :) ale taaakieee saaadzooonkiii?? hehehe :)