Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandi25

Kobietki które starają się o dzidzie! Łączmy się!!

Polecane posty

Ja tez tak myślałam ze łatwo pójdzie tym bardziej ze chcemy miec 2 dzieci a jeszcze pierwsze nie zostało poczęte a latka lecą:-(

Gość gość
Klara ile masz lat?

Ja zawsze pragnęłam sporej gromadki mam nadzieje że marzenia się kiedyś spełnią :D

Gość gość
Sandi wynik beta hcg powyzej 5 oznacza ciaze,wiec na pewno jestes teraz w ciazy. Opcje sa dwie:albo jest to baaaaardzo wczesnia ciaza (np owulacja sie przesunela),albo druga opcja mnie optymistyczna czyli ciaza obumarla na bardzo wczesnym etapie rozwoju i jakbys nie robila testu to nawet bys o tym nie wiedziala. Na Twoim miejscu powtorzylabym badanie z krwi,zeby sprawdzic czy poziom hcg rosnie czy spada. Powodzenia. Ja juz dzircko mam od 3 miesiecy,ale tez dlugo czekalam. O pierwsza ciaze staralam sie 11 cykli. Poronilam w 7tc. W druga zaszlam w 8cyklu. Zbadajcie sobie TSH,bo od tego bardzo duzo zalezy. Powinno wynosic maksymalnie 2 (nie sugerujcie sie normami z laboratorium). Trzymam za Was kciuki.

Gość gość
Lola nie wiem jakie slowa doprowadzily cie do tego wniosku?....

Oby to była ciąża a nie ten drugi wariant. Jak nie dostane @ to pójdę na bete jeszcze raz. teraz tylko do 2 czerwca wytrzymać ww tej nie pewności :/

Ja oczywiście nie wytrzymałam i w 25 dniu zrobiłam test z moczu. Wynik negatywny :( Więc chyba nic z tego :(

Czy te testy z moczu są wiarygodne przed okresem?:(

Gość sandi25
Szczerze to nie wiem. Ja robiłam 3 testy innych firm 11 dni po @ i wyszły pozytywnie a w ciąży jak się okazało później nie byłam. Wiec nie wiem co myśleć na ten temat .

*11 dni po terminie spodziewanej miesiączki robilam te testy

Gość gość
Test nie myli sie gdy wskazuje wynik pozytywny. Zwlaszcza,ze robilas 3. To znaczy,ze wszystkie wykryly hormon ciazowy w moczu. Pomylka moze byc przy negatywnym tescie np. kiedy hcg jest za niskie stezenie na poczatku ciazy. Na pewno w ciazy bylas tylko moglo nastapic obumarcie we wczesnym stadium rozwoju. Robilas badania przed zajsciem? Moze jest jakis powod tych dziwnyych ciaz? Badalas tarczyce?

Nie robilam żadnych badań. Tylko u gin byłam i powiedział że nie ma żadnych przeciwskazan żeby się zacząć starać

Gość gość
Aga Hej dziewczyny. Tez staram się o ciążę. Z 2ma miałam problemy starania po pół roku i 2 lata. Teraz pierwszy miesiąc mija o mam nadzieje ze się uda za 1wszym razem ;-P. Mam 33 lata.

Gość gość
Skoro nie robil Ci zadnych badan to skad wie,ze nie ma przeciwskazan ? ;) Radze Ci sprawdzic poziom TSH. Jesli gin nie bedzie Ci chcial dac skierowania to zrob prywatnie. Badanie kosztuje ok 25zl. Norme z laboratorium bedzidzz miala do 4.20 ale dla starajacych sie i kobidt w ciazy norma jest do 2. Noo.. max 2.5. Tarczyca odgrywa ogromna role przy staraniach i utrzymaniu ciazy. Sprawdz to koniecznie. Jesli jeztes w ciazy to tym bardzidj musisz to zbadac.

Gość sandi25
Dziękuję za radę. Napewno wykonam tę badania. :) A to badanie THS to co to dokladniej jest?

Aga trzymam kciuki żeby udało ci się tak szybko :D

Gość gość
natura nie chce dać ci dziecka więc się jej nie sprzeciwiaj!!!

Gość gość
TSH to badanie hormonu tarczycy. U mnie wlasnie to bylo powodem dlugich staran i pierwszego poronienia -mialam TSH 3.5 czyli niedoczynnosc tarczycy. W drugiej ciazy od samego poczatku bylam pod opieka endokrynologa.

gosc od natury ma racje !!! walniete staraczki testujace natura sama eliminuje was z rozplodu to tak jak w hodowli zwierzat , nie biora udzialu w rozrodzie sztuki wadliwe ogolnie mowiac i u ludzi jest to samo w koncu jak sie rozmnazac to powinni robic to ludzi ktorzy nie maja z tym problemow, a nie bezplodni ludzi maja dzieci!!!!!!!!!!!

Poza tym przestańcie tu wylewać swoje opinie. Panstwu mowimy juz do widzenia w tym wątku. To jest grupa wsparcia dla osób które rozumieją co to jest macierzyństwo i świadomie dążą niego. A Bog dal człowiekowi po to rozum zeby z niego korzystaC i z osiągnięć medycyny.

Nie nie mam , paradoksem jest to ze moj maz ma za malo plemnikow i jedyna szansa to wlasnie in vitro, co jesli o mnie chodzi nie wchodzi w gre bo nie stac nas a bardziej ze nie chce przez to przechodzic , bo w sumie jak bym sie uparla to mama pieniadze na to , ale cala ta sytuacja uswiadomila mi ze nie chce miec dziecka , bo tak jak pisalam dla mnie sytuacja nienaturalna , trzeba by bylo jeszcze wykonac badania gen. i co jesli bylo by cos nie tak? ma by dziecko bo co?? ciesze sie bo czuje jasnosc w glowie

To jest Twój wybór. Uszanuj jednak wybór innych i nie porównuj do zwierząt hodowlanych

nie musze tego robic poniewaz wszyscy jestesmy zwierzetami , dla mnie to nie jest obrazliwe porownanie w przeciwienstwie do ciebie ale trudno

poza tym chyba kazdy rozsadny przyzna ze to nie jest naturalne skoro szanse na ciaze sa raczej male , czeste poronienia , tak samo jak ui te czesto nieudane , a jesli udane to takze po kilku tyg poronienia czeste rowniez , wiec samo to o czyms swiadczy , po za tym to ogromny biznes , ktory bardzo sie oplaca , a jest jeszcze adopcja