Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysoka gorączka u roczniaka

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Mam problem z dzieckiem, mianowicie zastanawiam się, czy konieczna jest wizyta u lekarza, czy też lepiej poobserwować córeczke w domu. Jest to moje pierwsze dziecko, także dopiero poznaję macierzyństwo, proszę zatem "hejterów" o darowanie sobie głupich komentarzy :) Ale do rzeczy - moje 13 miesięczne dziecko właśnie ząbkuje. Kilka dni temu przebiły jej się 4 górne ząbki naraz, natomiast nie towarzyszyły jej przy tym żadne dolegliwości, a dzisiaj w nocy nagle dostała wysokiej gorączki - ok. 38,5 - 39 stopni (rano było już tylko 37). Byłam przekonana, że idą jej kolejne ząbki, ponieważ bardzo obficie sie ślini i jest bardziej marudna, a gorączce nie towarzyszą żadne inne objawy jak katar, czy wymioty/biegunka. Natomiast z informacji, które znalazłam na internecie wynika, że dziecko przy ząbkowaniu nie powinno mieć aż tak wysokiej temperatury. Czy powinnam zgłosić się do lekarza, czy lepiej poczekać do poniedziałku i obserwować dziecko? Czy któraś z mam miała podobny problem? Pozdrawiam :)

Gość gość
no, może być 3 dniówka, albo zum, możesz złapać jej mocz i zanieść do laboratorium prywatnie, bo zanim lekarz zleci to hoho albo może mieć wirusik gardłowy, niekoniecznie z katarem

Gość gość
Hmm, córeczka przeszła już kiedyś trzydniówke, ok 5 miesiąca życia, natomiast co ciekawe - przeszła ją bez gorączki :) o chorobie dowiedziałam się dopiero gdy udałam się z nią do lekarza z powodu wysypki. ZUM z kolei powinien powodować odparzenia pieluszkowe, choć mogę się mylić.. Tak przynajmniej powiedziano mi kiedyś w przychodni. Córka natomiast nie ma żadnych odparzeń.. zostaje zatem wirus gardełka, lub ewentualne dalsze ząbkowanie

Gość gość
nie zawsze odparzenia, zazwyczaj nie ma odparzeń ale mam nadzieje, ze to zwykły wirus musisz poobserwować, jak będzie to dalej to do lekarza, on zajrzy w gardło i będzie odpowiedź

Gość gość
To nieprawda ze przy zebach nie ma tak wysokiej goraczki. Moj syn goraczkowal wysoko za kazdym razem, zero innych objawow. To samo przechodzi wlasnie kuzynka ze swoja corka. Za kazdym razem do lekarza a tam gardlo ok, osluchowo czysto, infekcji zadnej nie ma. Lekarze kaza tylko zbijac temperature.

Gość gość
Moja coreczka tez maiala taka wlasnie goraczke przy zebach. 1-2 dni i przechodzilo, nie koniecznie tego dnia kiedy zeby sie wybily, wiec to moze jeszcze byc po tych co juz wyszly.