Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaalergika

alergia na mleko i AZS, pomocy!

Polecane posty

Gość gość
Masc cholesterolowa robiona w aptece wg farmakopei tez bywa skuteczna w walce z egzema, ale zatyka pory i ma wiekszosc skladnikow pochodzenia mineralnego (glownie sklada sie z parafiny i wazeliny).

Gość gość
Same specjalistki, które chodzą do lekarza tylko po to by Wypisał im receptę na lek, który one wybrały...

Gość gość
skoro pediatra robi czasem notatki z tego co ja się dowiedziałam o azs...

Gość gość
Każdy przypadek jest inny, u mojego synka przy alergii pokarmowej pomógł latopic, saszetki podawałam przez trzy miesiące, już po miesiącu widziałam znaczną poprawę. Sucha, polakierowana skóra na policzkach zrobiła się gładka i delikatna. Teraz do pielęgnacji skóry stosujemy emulsje z tej samej serii, która świetnie nawilża i łagodzi.

Gość olgasima
a moze dermaveel? ma bardzo lagodny skald, wiec na pewno by nie uczulil .

Gość gość
Ani bebilon pepti ani nutramigen nie nadaje się na ostrą alergię na białko mleka krowiego. To musi być pokarm mlekozastępczy a nie hydrolizat. Mleko sojowe odpada bo i na nie córka się uczuli. U mnie dobrze spisał się Pregomin AS. Zapytaj o to lekarza.

Gość gość
Podaję pełną nazwę Milupa Pregomin i to możesz kupić np na allegro bo to Produkt niemiecki ale może w Polsce są odpowiedniki. Tu masz krótki opis tego mleka Mleko „PREGOMIN AS” firmy MILUPA Mleko to przeznaczone jest dla bardzo dużych alergików u których nie sprawdza się mleko Bebilon pepti i Nutramigen. Dzięki rozbiciu cząstek tego mleka do aminokwasów i braku w swoim składzie soi mleko to nie uczula !!! Mleko to jest jedynym na rynku niealergizującym mlekiem w którego składzie nie ma soi, która jak wiadomo też uczula i niestety występuje w mlekach takich jak Bebilon Neocate i Elecare.

Gość gość
Moja kumpela ma szkraba z AZS i zawsze chwali sobie produkty Atoperal Baby :) Mówi, że mają wszystko. Od szamponów, po balsamy czy kremy. I niedrogo, któraś też z Was stosuje?

Gość sorokko
ja własnei poszukuję jakiejś serii kosmetyków na azs, mój facet boryka się z tym problemem, a do lekarza mu nie po drodze więc sama wyszukuję mu kosmetyków, a jak to cenowo wygląda, bo też jestem ciekawa? no i jakie kosmetyki mają w swojej ofercie?

http://www.floslek.pl/10,katalog_pharma/55,atopia-i-azs.html Kosmetyki do łagodzenia objawów atopowego zapalenia skóry są hypoalergiczne i tworzone zgodnie z recepturą bazującą na emolientach, czyli składnikach posiadających właściwości zmiękczające, kojące i odbudowujące. Dermokosmetyki Emoleum natychmiast przynoszą ulgę podrażnionej i suchej skórze. Uzupełnią niedobór lipidów chroniąc cerę przed objawami atopowego zapalenia skóry i innych schorzeń dermatologicznych.

Gość gość
Witam, Bardzo ważnym aspektem walki z AZS jest dieta i odpowiedni dobór produktów, które nie uczulają naszego organizmu. przy AZS należy unikać konserwantów, sztucznych barwników, substancji zapachowych i SLS, które mogą wywoływać podrażnienia. W pełni bezpiecznymi kosmetykami, które nie wywołują podrażnień są emolienty Demsa. Opierają się one na naturalnych składnikach i zapewniają kompleksową ochronę skóry. W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, Online Ekspert marki Demsa.