Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból pleców

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mam bardzo silne bóle pleców w dolnym odcinku kręgosłupa. Czy ktoś może polecić mi jakiś zestaw krótkich ćwiczeń? Czy to w ogóle ma sens?

Gość gość
Lekarz i rehabilitacja bo najpewniej masz początki dyskopatii. I jedyne, co możesz bezpiecznie robić to tzw. "deska" (plank). Absolutnie ŻADNYCH BRZUSZKÓW. Plus nauka właściwego funkcjonowania w życiu codziennym (na stronach o dyskopatii będzie dużo o tym, jak właściwie dobrać materac, jak wykonywać codzienne czynności etc.). Jeśli dyskopatia zostanie zdiagnozowana to poszukaj też u siebie specjalistów od metody McKenziego.

Gość gość
a jakieś jeszcze porady?

Gość gość
A co powiedział lekarz po badaniach?

Gość gość
na bóle pleców najlepsze sa ćwiczenia na piłce tzw delfinek. Ja mam dyskopatię wielopoziomową i tylko ćwiczenia pomagają mi nie miec żadnych bóli.

Gość gość
Zdecydowanie powinnaś trafić do dobrego fizjoterapeuty. Moje zdrowie uratował dr Tomasz Chomiuk z firmy MobileMed. Bardzo porządna firma, która wykonuje masaże i zabiegi fizjoterapeutyczne i rehabilitacyjne w domu u pacjenta. Zamówić wizytę można na http://www.mobilemed.pl. Mogę polecić z czystym sumieniem!

Gość gość
sens bedzie miało tylko wtedy, jak odpowiedni zestaw ćwiczeń ustali specjalista w dobrym gabinecie fizjoterapii - np http://www.gabinety-wawelska.pl/fizjoterapia na wizytę zawsze można się umówić, to wg mnie lepsze niż działanie na własną rękę.

Gość gość
A nie myslalas o zrobieniu sobie w domu wlasnego gabinetu rehabilitacyjnego?

Gość gość
Ja myslalam w ogole zalozeniu czegos wlasnego, bo jestem po fizjo i fajnie byloby dorobic pare groszy jak rehabilitant poza miejscem pracy. Poki co zastanawiam sie nad kupnem sprzetu - ostatnio widzialem sprzet z Enpol. Komus "z branzy" cos to mowi?

Gość gość
No Name

Ja korzystam z takich piłek rehabilitacyjnych: http://www.bardomed.pl/Sprzet-rehabilitacyjny/Pilki-gimnastyczne-i-rehabilitacyjne/Pilka-gimnastyczna-rehabilitacyjna-Mambo-ABS-Gym-Ball-MSD-niebieska-75-cm-z-pompka-05-010105 Są wszechstronne, można na nich wykonywać ćwiczenia na plecy, brzuch, uda pośladki. Dzięki takiej piłce nie obciążasz zbytnio pleców, także polecam :) W linku jest też filmik opisujący te piłki. Pozdrawiam.

poszukaj tutaj: https://www.youtube.com/user/fitartPL zresztą nie tylko ona ma ćwiczenia na zdrowy kręgosłup to możesz robić w domu w formie prewencji, ale dobrze byłoby się wybrać do ortopedy i dokładnie zdiagnozować, poza tym chodzić na normalną rehabilitację na kasę 2-3 razy w roku, niech w papierach jest że się chodzi, że problemy są

Gość gość
miałam kiedyś takie problemy ale to od tego że źle wykonywałam niektóre ćwiczenia, trener mi zaczął troche tłumaczyc i naprowadzać jak robić dobrze zeby nic nie bolało i nie było kontuzji. Mieszkałam w Warszawie i chodziłam do Saturn Fitness, bardzo fajni trenerzy, teraz w Krakowie mam zamiar też się zapisać do Saturn Fitness,b o podobno mają otworzyć nowy klub na ul. Przemysłowej pod koniec września

Pojawiło mi się to samo jak na własną rękę bez konsultacji z lekarzem zabrałam się za ćwiczenia. No i skończyło się rehabilitacją. ten moment wiem, że nieważne co ważna jest profilaktyka kręgosłupa niezależnie od czynności jaką wykonuje mam uważać na swój kręgosłup. I uczęszczam rehabilitację do Łodzkiego Centrum Terapii : www. neurostyk.pl

Gość gość
Bóle pleców? Bo ty stara dupa jesteś

Gość gość
ja calymi dniami siedze na d***e lub leze w lozku na bezrobociu, wiec mnie kregoslup nie boli, zyje za wasz zap*****l leszcze, hehehehe,,, jak uchodzcy,,,,, hehehe FRAJERZY!