Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzic 8latka

osmiolatki

Polecane posty

Gość rodzic 8latka

hej, pytanie do rodzicow! jak spedzacie czas z osmiolatkiem/osmiolatka ? mam na mysli zwykly dzien po szkole, przyznajcie ilu z was dla swietego spokoju prosi dzieci zeby zajely sie mlodszym rodzenstwem lub jak maja starsze rodzenstwo najchetniej zeby to z nimi spedzalo czas a moze pozwalacie dzieciom kilka godzin dziennie grac w gry komputerowe lub biegac z kolegami ktorych nie znacie ani nie wiecie w co bawi sie wasze dziecko poza domem, co kratywnego zrobiliscie ze swoim dzieckiem w tym tygodniu ? i jak dlugo trwal czas ktory poswieciliscie tylko dla niego ?

Gość rodzic 8latki
nikt nie odpisze ? pewnie gdyby pytanie dotyczylo 8miesiecznego dziecka to by sie ktos znalaz ale o dziecku z grupy 5-12 nikomu sie nie chce dyskutowac ... smutne

Różnie spędzamy czas, często gramy w gry planszowe, układamy puzzle lub klocki, chodzimy na spacery. Jest wiele opcji spędzenia czasu kreatywnie, a gdy muszę coś zrobić w domu, np. prasowanie czy inne porządki to włączam bajki, ale nie jakiś disney channel, bo tam to nie wiadomo co leci, tylko z takiej strony bajkowa.tv tam mam pewność, że wszystkie bajki są odpowiednie dla dzieci.

Gość gość
Jak pogoda sprzyja to spędzamy czas na dworze, jak nie to szukamy rozrywki w domu. Chodzimy na spacery po lesie. Jeździmy na basen w weekendy. Gotujemy wspólnie. Różnie :)

Różnie, zależy od pogody;) jak jest ładnie to idziemy na dwór, a jak leje to bawimy się w domu, głównie klockami, bo to ulubiona zabawka u mnie w domu, więc mamy ich tony;) kupujemy lego lub zamienniki np. sluban, takie jak tutaj: http://sharg.pl/product-pol-108607-Klocki-Sluban-Army-Zestaw-Smiglowiec-Jeep-M38-B6600-.html bo można je łączyć i wszystko do siebie pasuje;)