Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w każdym facecie tkwi potwór

Polecane posty

Gość gość

Obejrzałam ostatnio kilka filmów o wojnie i mam trochę seksistowskie przemyślenia. Wszystkiemu winni są mężczyźni. To oni zaczynają każdą wojnę. A potem, gdy mężowie idą na front, a kobiety zostają same w domach i przychodzi wojsko - kobiety są masowo gwałcone. Nie jest to jakiś tam wyjątkowy przypadek, tak jest i było wszędzie, na każdej wojnie - kobiety są bez szans. W obecnym świecie faceci są kulturalni, bo boją się łamać prawo, ale gdyby tylko zmieniły się okoliczności, nastałaby wojna - nie mieliby żadnych oporów by gwałcić i zabijać. Wyposzczeni, napędzani wściekłością i testosteronem - nagle przestaliby być mili wobec kobiet. No może znalazłby się czasami jakiś dobry mężczyzna, ale to byłaby rzadkość. Nie zrozumcie mnie źle, nie byłam i nie jestem feministką, lubię facetów, nie pałam nienawiścią do płci "brzydkiej". Ale moim zdaniem takie są fakty. Za każdym kochanym grzecznym facetem którego znamy, kryje się prawdopodobnie potwór który ujawniłby się gdyby tylko miał sprzyjające okoliczności.

Gość gość
"Za każdym kochanym grzecznym facetem którego znamy, kryje się prawdopodobnie potwór który ujawniłby się gdyby tylko miał sprzyjające okoliczności." .... true!

Gość gośćszarik
Za grzecznymi pewnie tak!

Gość gość
strasznie prawdziwe :O i strasznie przygnębiające :(

Gość gość
Zgadzam się. Faceci to potwory. Niektorzy kryją sie z tym dluzej inni szybko pokazuja jaka bestia w nich drzemie .

Gość gość
Masz 100% racje. Bardzo to smutne. :( Są dobrzy tylko dlatego że prawo im zabrania pokazać prawdziwą twarz.

Gość Realistko pesymistka
Zgadzam się mam takie same przemyślenia już od dawna.Mało tego ostatnio czytałam, że przepytali mężczyzn gdzieś w cywilizowanym kraju i 1/3 zgwałciłoby kobietę gdyby nie groziły im za to żadne konsekwencje.Dodać do tego tych, którzy z jakiś powodów zataili podobne zapędy .....a 1/3 to i tak przerażająco dużo.Dramat.

Każdy ma swoją drugą ukrytą naturę. Często wychodzi ona po pijaku. Nie zgadzam się ze dużo osób by tak zrobiło, fakt że berlin po zdobyciu był jednym wielkim burdelem to nie wszędzie tak było. Nie wiemy też ilu mężczyzn oddało życie za kobiety. Zresztą jak dla mnie Ci którzy dzisiaj korzystają z usług prostytutek mogliby właśnie robić takie rzeczy bo dla nich seks to tylko fizyczność.

Gość gość
Babcia mojego znajomego miała syna (ojca tego znajomego) właśnie z gwałtu na wojnie. I mówiła że wtedy gwałcił każdy, a ona sama była gwałcona wielokrotnie przez młodych, starych itd. Nie wiem nawet kto był ojcem.

Gość gość
A wiecie co jest jeszcze ciekawe? Że teraz jak kobieta jest zgwałcona, to chodzi na jakieś terapie, czasami popełnia samobójstwo, ogólnie ma wielką traumę. A na wojnach kobiety były gwałcone czasami i dziesiątki razy, a jednak żyły i nie przeżywały aż tak.

Gość gośćszarik
Stalin wydał cichy nie formalny rozkaz,to miała być wielka zemsta bioraca się z wielkich kompleksów...zwiekszono przydział alkoholu... no i propaganda,bo czym jest gwałt w porównaniu do sytemowej eksterminacji?!

Gość gość
widocznie teraz kobiety są słabe i przewrażliwione, bo gwałt tak naprawdę nie jest sprzeczny z naturą

Gość gośćMartinA
A ja mysle ze polowa to tyrani a polowa to zwykle sieroty, ktore w czasie wojny chowalyby sie gdzie popadnie. Teraz sa inne czasy, faceci zachowuja sie jak "baby", reguluja brwi, nosza rurki, itd. Jakby pzyszlo co do czego to wiekszosc tych panienkowatych facetow srala by w majty, zaden potwor by z nich nie wyszedl.

Gość gość
Ta kobieca "filozofia" kiedyś bywała śmieszna, teraz jest żałosna. Co by się nie działo, wszystko to wina faceta.

Gość gość
Straszne to co piszecie, choć wiem że to prawda. :O Wolę nie wiedzieć, że faceci to potwory.

Gość gość
babom się teraz we łbach poprzewracało,kiedyś było całkiem inaczej,jak chłopu się chciało to zawsze się znalazła jakaś w plemieniu co go rozładowała i żyło się lepiej,teraz trzeba brać siłą i jeszcze się oburzają.

Gość gość
Kobiety które tak jak autorka i te które biją jej brawo, tak naprawdę życia nie znają. Ich życie to tv, internet i dawanie d**y. Co ktoś taki może wiedzieć o prawdziwym życiu? Nic, ale osądzać musi i głosić swoje filozofie żałosne.

Gość gość
jest wiele kobiet na tye silych fzyczne ze są w stanie bez problemu obroić się przed gwałtem

Gość gośćszarik
No pesos,no senioritas!

Gość gość
obronić się? Hahaha, jasne, zwłaszcza gdy żołnierz przykłada jej karabin do głowy :D

Gość gość
nie tylko wojna, ale jak maja wladze , chocby dyktatorzy

Gość gość
te słabe fizycznie czesto lądują na kilka lat na terapiach ...

Gość gość
Czyli to, co trzyma facetów w ryzach to tylko prawo a nie wewnętrzne dobro czyli mąż każdej z nas jest potworem, ale musi być dobry, bo tego od niego wymaga społeczeństwo

Gość gość
gość dziś ja napisałam ze teraz idiotko sa zwinniejsze, szybsze i silniejsze fizycznie i to tylko niektore

Gość gość
Nie, napisałaś że jest WIELE kobiet, a nie NIEKTÓRE. :) Idiotko. :)

Gość gość
Tylko 1/3 przyznała? Reszt się pewnie bała przyznać, że też by to zrobili.

Gość Darker
"(...) a kobiety zostają same w domach i przychodzi wojsko - kobiety są masowo gwałcone. " x Ale tylko te atrakcyjne. Kafeterianki nie mają się więc czego obawiać.

Gość gość
Dziś w nocy będę was wszystkie gwałcił w swoim umyśle a za 10 lat jak już zarobię dość kasy że prawo mi nie fiknie Te fantazje staną się rzeczywistością NIgdzie nie będziecie bezpieczne Wiecie czemu mężyźni gwałcą kobiety? Bo nie zasługujecie na nic lepszego To Wasze przeznaczenie