Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dałam klapsa synkowi

Polecane posty

Gość gość

Synek skandalicznie zachowywał się podczas spaceru. Odmówiłam mu lizaka, zaczął histerię, kładł się na ulicy, kopał, gdy próbowałam go podnieść. Ma 3 latka. Nie wytrzymałam, podniosłam go i klepnęłam w tyłek. Był w szoku, natychmiast się uspokoił i do końca spaceru był grzeczny. Ale ja nie potrafię poradzic sobie z wyrzutami sumienia, jak mogłam go klepnąć. Przeprosiłam go w domu, wytłumaczyłam, dlaczego tak się zachowałam, ale nie potrafię sobie tego wybaczyć, ze go w tyłek klepnęłam. Boję się, że to zostawi trwały ślad w jego psychice

Gość gośćewelinajaaa
albo prowo albo przewrazliwiona za bardzo jestes:) Spokojnieeeeeee..Jeszcze nie raz doprowadzi Cie do szału;) znajdz na to sposób - tak na przyszlosc i tego sie trzymaj:)

Gość gość
To nie może być prawda. Jak można dziecko przepraszać za to ze się je wychowuje skatowalas go czy upomnialas skutecznie. W końcu podziałalo wiec sorry ale jedyne co było źle to go przepraszać. Dobrze ze mu w domu wytłumaczyłas ale nie podważaj swoich decyzji upewniajac dziecko ze nie masz w sobie konsekwencji.

Gość gość
bachor zasłużył na klapsa a ty go jeszcze przeprosiłas...jesteś debilką i tyle...przepraszac trzylatka ze się go klepnęło :O:O

Gość gośćewelinajaaa
oj tam... nie przesadzajmy... najwazniejsze to wychwywac, ale z sercem. Nic sie nie stanie od klapsa i nic sie nie stanie jak mama przeprosi dziecko:) Ja tez tak czasem robilam:) mowilam: "przepraszam, ze musialam to zrobic, ale nie posluchales mnie" :) I fajny dzieciak z niego wyrósł:) Śmiały, wesoły i czuły:)

Gość gość
Prtzeprosiłam, bo wiem, że nie miałam prawa go uderzyć, ze uderzenie to poniżenie. Nie bez powodu jest zakaz dawania klapsów. Wiadomo, jak to może zniszczyć dziecku psychikę. Nie chcę, by mój syn był agresywny w przyszłości lub wyrósł na jakąś patologię, bo dawałam mu klapsy. Po prostu nic nie podziałało, ale obiecałam sobie, ze już nigdy tego nie zrobię

Gość gość
wyszlas na idiotke, taka prawda. nawet jesli czujesz ze nie powinnas tego robic to nie powinnas sie przyznawac., twoje dziecko nie bedzie cie szanowac bo bedzie wiedzialo jak latwo w tobie wyrzuty sumienia wywolac. twarda badz! stalo sie i nie przepraszaj bo tracisz twarz przed dzieciakiem