Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

propozycja zajęcia sie schorowanym dziadkiem doradźcie coś

Polecane posty

Gość gość

Witam opisze swoja sytuację.jestem mama trojki dzień mój partner okazał się po prostu niedojrzały chce od niego odejść znęca się nade mną itd.nie mam pracy mam tylko 700zl na dzieci.i dostałam propozycje zajęcia się chorym dziadkiem.dostalabym za to od rodziny 1000zli miałabym gdzie mieszkac z dziećmi ma 3pokmieszkanie.to45kmod miejsca gdzie mieszkam.dziadek jest chodzący ale na noc trzeba mu zakladac pieluchy.wiadomo wymaga opieki ale myślę że poradziłabym sobie.co o tym myślicie?za mieszkanie nie musialabymplacic jedynie dorzucić się do rachunków takze jakies 1500mialabym na czysto plus dodatkowy obowiązek ale tez święty spokoj

Gość gość
I alimenty, tylko weż pod uwage co bedzie jak kiedyś dziadek umrze, bo to pewne, żebyś miała plan B - gdzie sie podziac z dziećmi.

Gość gość
Ja tam bym się dziadkiem zajęła za darmo.

Gość gość
a dzieci w jakim wieku?

Gość gość
A nie bierzesz pod uwagę satysfakcji z pomocy druhiej osobie, że dziadek będzie trzy różańce dziennie za ciebie odmawiał? Pytanie, co jeśli dziadek umrze? Bo jeśli chałupę będą chcieli sprzedać, to znów jesteś na lodzie. Ale na spokojne przemyślenie, co dalej, to jakaś opcja jest. Dziadkowi należy się też opieka pielęgniarki dochodzącej. Poczytaj o opiecie długoterminowej domowej. Chodzi o to, że np. umycie dziadka jest możliwe wtedy właśnie w dwie osoby. No ale ty sama musisz podjąć decyzję, jesteś gotowa z pewnym zrozumieniem dziadkiem się zająć, czy nie.

Gość gość
Gdybym miała jakieś pieniądze to bym tez zajela sienim za darmo ale mam taka sytuację a nie inna.dzieci w wieku 2,6 i 9lat.gdyby dziadek umarl to mogę dalej tam mieszkać.dzieci będą większe to znajdeprace

Gość gość
moim zdaniem jest to jakieś wyjście.

Gość gość
Dzieki pomogłyście mi.pozatym brat mi pomoże takze chyba to dobre wyjscie

Gość gość
to bardzo dobre wyjście, ale mysle ze tu potrzebna będzie jakas konkretna umowa z rodzina, określone obowiązki itd. może nawet notarialnie zapisana abys po paru miesiącach, z dnia na dzień nie wyladowala na bruku. Dobrze by było aby dzieci poznaly wcześniej "dziadka" i on je.