Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co ludziom te domy

Polecane posty

Gość gość

dziwie sie ludziom ze maja takie cisnienie na wlasny dom, nawet nie majac odpowiednich srodkow, czasami widze takie rodziny ktora w zimie nie pala duzo i marzna, bo szkoda pieniedzy, w lato nigdzie nie wyjada, bo maja remont dachu i cale zycie poswiecaja na ten dom. Nigdzie nie wyjda, nie wyjada, tylko caly czas oczekiwania az bedzie 5 dni cieplych dni, bo mozna zrobic grilla. Dom moze byc, ale tylko dla ludzi ktorych na to stac. Wszystkim innym wspolczuje.

Gość gość
Haha, bo ludzie są śmieszni. Żałosne to wszystko...

Znam dużo osób, które mają własne domu i nie zaobserwowałam niczego takiego.

Gość gość
No ale utrzymanie domu w stosunku do mieszkania jest porównywalne. Czynsz załóżmy 300-400 zł miesięcznie to kilka tysięcy w roku.

Ja płaciłam w niedużym mieście 600 zł czynszu. Pod tym względem dom jest o wiele tańszy.

Gość gość
Dom jak jest wyremontowany jest tańszy. Zwłaszcza niewielki tak do150 m. Ale jak wejdzie podatek katastralny to czeka nas wielka niewiadoma

Gość gość
Hahaha wy się z kosmosu urwaliście jak utrzymanie domu tańsze :-D. Ja średnio rachunki mam ok 1500 zł nie licząc ogrzewania. No ale nie oszczędzamy . Po prostu nas na to stać no i duza rodzina i 200 metrów chata. Pozdr.

Normalnie, jest tańsze. Ja miesięcznie płaciłam 400 zł wszystkich rachunków za dom 100 m2 w którym mieszkałam sama. W sezonie więcej, bo węgiel, ale tak? Wychodziło mi taniej niż mieszkanie a komfort bez porównania większy.

Gość gość
400zł to mnie kosztuje drzewo na całą zimę,podatek rolny 30zł/rok

Gość gość
Tym węglem to chyba jeden pokój ogrzewałaś na 15 stopni haha i siedziałeś w kurtce zimowej. Bzdury, dom wychodzi zawsze drożej licząc wszystko. Przynajmniej razy dwa jeśli jest mały.

w domu wolnostojącym chodzi przede wszystkim o tę separacje od ludzi. nikt ci nie kicha za ścianą, nikt nie słucha co robisz, masz tez swój ogród... to daje wysokie poczucie odosobnienia co wielu ludzi sobie ceni.