Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolega93

sex bez zabezpieczenia, a ciaza

Polecane posty

Gość Kolega93

Cześć wam. Opisze wam jak to wygląda. Ja mam 22 lata. Moja partnerka ma 24 lata. Znamy się od 6 miesięcy, ale od 2 tygodni jesteśmy parą. Jako, że no uprawiamy sex ( no od niedawna no ale robimy to ) to kurcze mam parę pytań. Moja obecna partnerka ma regularny okres już od bardzo dawna. Zawsze ma okres 15 każdego miesiąca. Zwykle to się objawia w nocy z 14 na 15 i jak wstaje z rana 15 to już ma krew. I to już jest bardzo bardzo ale to bardzo od dawna regularne u niej, że każdego 15 ma. I teraz jest tak, że kochamy się bez zabezpieczenia. Jeszcze ani razu mi się nie zdarzyło skończyć niej. Parę razy się zdarzyło, że musiała mi kapucyna walić bo nie mogłem dojść. Z tego co się orientuje to dni płodne są 5 dni wcześniej u niej trwa okres 4 dni i 3 dni po okresie czyli z moich wyliczeń wynika, że najlepiej nie uprawiać sexu od 10 do 22 ( daty ) czy jak np przedwczoraj, wczoraj, ( 5 - 6 czerwca ) się kochaliśmy bez zabezpieczenia to nie ma szans, żeby zaszła w ciąże ? jak to jest ? Bo kurde ja się w tym gubie. Mogę śmiało po 22 do 10 każdego miesiąca kochać się z moją partnerką bez zabezpieczenia i nie ma szans, żeby zaszła w ciążę ? Czy mam się obawiać ? Czy jak o wygląda ? Czy jest mniejsze ryzyko ? Może mi to ktoś sensownie wytłumaczyć, a nie podsyłać linka, żebym czytał i sam kumał.. BO zara się gubie.. ! POMOCY ! To nie jest prowokacja, tylko poważna sprawa !

Gość gość
okres zawsze 15? ktoś tu kogoś w jajo robi ;)

Gość gość
Owulacja wystepuje okolo 11--14dnia cyklu. Cykl zaczyna sie pierwszego dnia miesiaczki. Zdarza sie jednak,ze owulacja sie przesunie i bedzie wczesniej lub pozniej. Mozecie stosowac metode kalendarzyka,ale partnerka musiaby prowadzic obserwacje sluzu,mierzyc temperature codziennie o tej samej porze itd,zeby wiedziec kiedy ma owulacje. Na Waszym miejscu bym nie ryzykowala,bo generalnie uprawiajac sex bez zabezpieczenia w ciaze mozna zajsc zawsze. Nigdy niewiadomo czy akurat w danym cyklu cos sie nie popieprzy z hormonami,stresem itp i owulacja bedzie innego dnia. Zabezpieczajcie sie normalnie. Zakladaj gume i nie jecz.

Gość gość
Ja mimo regularnych cykli i tego ze mąż kończył na zewnątrz zaszłam w ciążę w ciągu 3 miesięcy od nie zabezpieczania się..... Tak więc powodzenia

Gość gość
To jest tylko teoria w praktyce różnie bywa :P Teoretycznie na dzień dzisiejszy nie powinnam miec 2 tyg dziecka. W praktyce wyszlo inaczej :) przesunęła sie owulacja i bach jest. Z tym ze my byliśmy świadomi zajscia w ciążę i dwa wtedy byliśmy przed ślubem. A zapewne nie uśmiecha ci sie wizja oczekiwania dziecka po 6 mies znajomości.

Gość gość
Nie wiem kto Ci o tych dniach płodnych naopowiadal, ale naopowiadal Ci kompletnie odwrotnie. Mamy XXI wiek. Jest wiele łatwodostepnych metod antykoncepcyjnych i naprawdę nie ma potrzeby korzystać z tak nieskutecznych metod jak kalendarzyk. Zwłaszcza w Twojej wersji. Dni płodne są w okolicach owulacji, a nie w okolicach okresu. Co do regularności - jak ma co miesiąc okres 15 to długość cyklu nie jest zawsze taka sama, chociaż takie cykle nadal uznawane są za regularne (tyle, że nie w celach antykoncepcyjnych). Ja miałam regularne miesiączki przez 12 lat, a potem nagle przestały być regularne. Po drugie zaszłam w ciążę w takim dniu cyklu, w którym absolutnie nie powinnam była zajść. Więc jeśli nie chcesz zostać teraz ojcem to albo używaj prezerwatyw albo niech dziewczyna bierze tabletki antykoncepcyjne. Stosunek przerywany też nie jest skuteczną metodą antykoncepcyjną.