Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przyzwyczaiłyście dziecko do noszenia okularów

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy okazało się że mój 14 miesięczny synek ma wadę wzroku i musi nosić okularki. Chciałam zapytać mamy, których dzieci noszą okulary jak przyzwyczaiłyście dzieci do ich noszenia ? Mój synek gdy tylko mu założę okulary od razu je ściąga.

Gość gość
A mogę zapytać jak wyszła ta wada wzroku? Jak się zorientowaliście? Przepraszam,ze nie odpowiem na Twoje pytanie

Gość gość
Około 11 miesiąca życia synek zaczął zezować, troszkę czekaliśmy bo starszy synek też tak miał ale tym razem nie przeszło samo. Poszliśmy z synkiem do okulisty i okazało się, że ma nadwzroczność i dlatego zezuje bo niewyraźnie widzi. Musi nosić okularki i wtedy wada powinna się sama cofnąć. Tylko, że tak jak pisałam synek od razu ściąga okulary :(

Gość gość
Mam trochę starsze dziecko i nie wiem czy te rady zadzialają u Was. Kupiłam plastikowe zwykłe okulary najlepszemu miskowi mojego syna i pokazywalam, że miś nosi i jest mu smutno, że sam nosi itd. Zakładałam i zajmowałam mu czymś ręce. Jakaś kolorowanka itp. Zakładałam w momencie kiedy był czymś zafascynowany. Z czasem przyzwyczaił się i już nie sciągał.

Gość mama okularnika
Ja tez niedawno szukałam porady jak tego dokonać. Trafiłam na fajny poradnik na blogu czekoladowedrzewo. Wprowadziłam kilka punktów u nas i się udało :)