Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaWojtka

Syn zabarykadował się w pokoju. Pomocy!

Polecane posty

Cześć dziewczyny, więc mam taki problem: od jakiegoś czasu mój syn, Wojtek (13) bardzo często zaczepia nas z mężem o jakiś meeting z jakimś facetem. Wydawało mi się to dziwne, ale myślałam, że to jakaś głupota, o której zaraz zapomni, więc spokojnie przytakiwałam i nie zgłębiałam tematu. Zapytał mnie raz, drugi... Mówiłam, że potem o tym pogadamy, bo jestem zajęta (to prawda - byłam zajęta). Wczoraj znalazłam chwilę i poprosiłam, żeby wyjaśnił mi o co chodzi. Powiedział, że chce pojechać do Krakowa (my mieszkamy we Wrocławiu) na spotkanie z jakimś twórcą z youtube. Poprosiłam go, żeby napisał mi jak się ten twórca nazywa. Jego nick to Isamu. Powiedziałam, że porozmawiam o tym z jego tatą. Więc dałam mężowi tę kartkę i razem poszukaliśmy tego kogoś. To co zobaczyłam to jakaś tragedia... On strasznie przeklina, jest wulgarny... Jestem przerażona, że moje dziecko go ogląda. Ale gdyby go tylko oglądało... Problem w tym, że on jest w niego zapatrzony, to jego idol. Dziś przed szkołą (miał na 11) wezwaliśmy go na rozmowę i powiedzieliśmy, że wykluczone, aby tam pojechał. Zanim jednak skończyliśmy mówić o naszych wątpliwościach on wydarł się, że go nie rozumiemy, zaklnął tak, że tego nie powtórzę i wybiegł do swojego pokoju. Po drodze kopnął kosz na śmieci i zrzucił ze ściany antyramę. Zamknął się u siebie w pokoju. Kazaliśmy mu otworzyć, ale on nie otwiera, tylko krzyczy na nas..... Mąż poszedł po zapasowe klucze, ale okazało się że syn zabarykadował się w pokoju. Szczerze nie wiem jak to zrobił, ale drzwi nie dają się otworzyć. Od rana stamtąd się nie ruszył..... Mamy wezwać straż pożarną??? Jak mu przemówić do rozsądku.... Może są jakieś instytucje, które zajmują się takimi przypadkami....? Nie wiem... Nie chciałabym w to angażować szkoły, bo to szkoła z chorym podejściem i już dawno byśmy przenieśli dziecko do innej, gdyby nie sprzeciw syna, który ma tam kolegów. Nie wiem co robić....

Gość gość
TO JEGO POKOJ!niech sobie tam siedzi,i tak wyjdzie i tak jak mu glod w d000pppe zajrzy,wy mu nigdzie smarkaczowi nie pozwalajcie jechac. Uwazajcie zeby was nie zabil,bo duren moze cos glupiego przeczytac i po was ludzie!szukajcie pomocy?zamknac go gdzies?

Gość gość
niech siedzi -zgłodnieje to wyjdzie.

Gość gość
ja tez kiedys cos protestowalam w mlodosci-i nie chcialam wyjsc z pokoju,rodzice mieli mnie w d....pie,nawet nie zwracali na mnie uwagi,i mi przeszlo

Gość gość
A za zachowanie szlaban na komputer i inne elektroniczne rzeczy!!!! 13 latek wami rządzi!!!! ocenij się kobieto!!!!

Gość gość
racja niech siedzi az zglodnieje. po wyjsciu dobry wpierdziel - za to barykadowanie. A co do metingu-moze powinniscie mu pozwolic. Niech sam zobaczy jaki to debil. Zabraniajac mu wszystkiego bedzie jeszcze gorszy,a wiek jest trudny. Niedlugo zaczna sie nocne wyjscia,cpanie,picie.Musiscie troszke poluzowac mu smyczy,bo nie dacie sobie z nim rady.

Gość gość
Wcześniej czy później zabraknie mu wody i jedzenia :)

jak my nie zwracaliśmy na niego uwagi to fakt nagle zrobiło się podejrzanie cicho. Wpadliśmy przed chwilą na pomysł, żeby prąd wyłączyć na piętrze a tu bach. Tak się zdenerwował, że chyba krzesło rozwalił albo nie wiem co... Podejrzewaliśmy, że on znowu rtego gościa ogląda i chyba słcusznie.... Czymś rzucił o ścianę nie wiem czym....

Gość gość
Tak, dać dziecku komputer i nie interesować się jakich ma na nim idoli. A jak dojdzie co do czego, to szlaban, normalne że teraz będzie się tak zachowywał.

Gość gość
od rana tam siedzi i wciąż miał internet? To nic dziwnego że ma was gdzieś.

Gość gość
Dobry mieliście pomysł. Jak mu nie przejdzie, to wezwijcie Policję. W Polsce można ponosić odpowiedzialność karną od 13 roku życia (np. za spowodowane zniszczenia).

Gość gość
jedźcie z nim, ot samego nie puściłąbym na taki meeting

Gość gość
on nie jest glupi,on was tylko chce sprowokowac i zobaczyc jak daleko mozna wami pomiatac,niech ojciec wejdzie do pokoju i konfiskuje kompa.Dla niego to koniec jakby mu zabraklo kompa & telefonu.ja majac 13 lat to sie lalkami bawilam.

Gość gość
no właśnie chcemy wejść do pokoju tylko jest problem bo nie ma jak.... Drzwi są solidne i nie da sie ich podważyć... W sumie obok jest nasza z mężem sypialnia i tam jest ścianka działowa z gipsu, to może ją byśmy rozwalili... Ja nie wiem dlaczego tak jest przeciez mu nigdy niczego nie brakowalo... Tylko nie wiem czy lepiej próbowac tam wejsc na sile czy poczekac az skonczy i wyjdzie... W kazdym razie trzeba bedzie wyciagnac konsekwencje.

Gość gość
Szkoda niszczyć ściany. Zaczekajcie aż zabraknie mu wody i żywności, tak jak podczas oblężenie Zbaraża przez wojska kozackie :)

Gość mama Filipa
pamietaj/cie ze dzieci po 10 roku zycia gdy otwieraja gebe to tylko po to zeby klamac,klamia o wszystkim,😡klamia od rana do nocy. ZYJA Z KLAMSTW.😠

mamaFilipa, nie zgadzam sie z takim podejsciem do dzieci.. To że mam z dzieckiem kłopt nie znaczy że dzieci tylko kłamią... Tym masz dziecko, kobieto?...

Gość gość
Ja mam 28 lat i jeżeli chodzi o YouTube, to ostatnio słuchałem głównie teledysków niemieckiej grupy Blutengel. Zespół tworzą Chris Pohl i Ulrike Goldmann.

Gość mama Filipa
niczego nie rozwalajcie,a gdzie on sie zalatwia?przez okno?czy w butelke od Coca-coli? zostawcie go narazie moze wyjdzie w nocy jak wy pojdziecie spac.on moze teraz sobie spi.cos jest z jego hormonami?A kto rzadzi u was w domu? kto placi za wszystko?kto mu daje zarcie?kupuje ciuchy na d00ppsko?kto mu kupil kompa?Jak Wojtus sam sobie kupil komputer i placi za wszystko-to powinniscie dziecku dac spokoj.

Gość mama Filipa
mamo Wojtka nie musisz sie ze mna zgadzac,to nie moj syn tylko twoj, tak ja mam syna ktory studjuje. Wiec jak on taki szczery i dobry ,to po co pytasz o rade,niech wam cale mieszkanie zdemoluje ,jeszcze mu dajcie pieniedzy zeby dziecko sie moglo wyzyc seksualnie w jakiejs agencji bo mu juz sperma w mozgu dokucza.💤

Gość gość
dobrze wychowane dziecko nie barykaduje sie w pokoju

Gość gość
Jsk z was 2 peezdy to nie dziw,ze bachor wam wlazi na glowy.Ja od razu bym wezwala policje albo kaftan bezpieczenstwa.Gnojek mial by nauczke na cale zycie gdyby posiedzial troche na komisariacie albo odbyl mila rozmowe z psychiatra:-P.

Gość gość
Hahahaha twoj mezulek troki od kaleson nie umie zapanowac nad 13-latkiem:-D:-D:-D:-D.U mnie w domu to by bylo nie do pomyslenie,bo moj ojciec od razu dal by takiemu "synkowi" ostra przeprawe i dziecior wyszedl by pokirnie z pokoju i przeprosil.A od matki dostal bytaka gadke,ze chec na glupoty by od razu przeszla.

Ale jak ja moge krzyczec na dziecko.... To nieukształtowana psychika jest, najpierw przemoc domowa a potem rosna zwyrodnialcy, którzy ludzi mordują...

Gość gość
wyłącz neta. Szybko wyjdzie stamtąd, zobaczysz

Gość gość
Mozesz nie krzyczec mietka fajo,bo oprocz krzykow mozna tez porozmawiac i uzyc odpowiednich argumentow by bachor zmiekl.Ale wy jestescie mietcy jak rozdeptana kupa w sloncu,wiec nie zdziwcie sie jak kiedys Wojtunio wbije wam noz w gardlo,gdy bedziecie spali :-)

Gość gość
Autorko mozesz oddac wojtusiowi pensje i wraz z mezem zacznijcie go po stopach calowac a synus juz calkowicie przejmie kontrole.Przeciez teraz tez wami rzadzi tylko nieoficjalnie.

Gość mama Filipa
gość dziś Mozesz nie krzyczec mietka fajo,bo oprocz krzykow mozna tez porozmawiac i uzyc odpowiednich argumentow by bachor zmiekl.Ale wy jestescie mietcy jak rozdeptana kupa w sloncu,wiec nie zdziwcie sie jak kiedys Wojtunio wbije wam noz w gardlo,gdy bedziecie spali. "Wojtunio wbije wam noz w gardlo,gdy bedziecie spali" 😠 czy Wojtusiowi juz rosna rogi?

Gość gość
Ja bym wywaliła drzwi i od razu wyjęla je z zawiasow. Jak gnojek się nie umie zachowac to niech mieszka bez drzwi.