Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to normalne, że 6 latek poci się pod pachami jak dorosły?

Polecane posty

Gość gość

Od dwóch tygodni zauważyłam, że mój niespełna 6 letni synek poci się pod pachami jak dorosły facet. Pod wieczór juz czuć od niego potem. Dbamy o dziecko, codziennie jest kąpany. Nie wiem czy to normalne u tak małego dziecka? Pocenie zawsze zaczynało się w okresie dojrzewania, ale u niespełna 6 latka? Ktoś ma podobny problem? Używacie dla dziecka dezodoranty, antyperspirantu?

Gość gość
Idz z dzieckiem do endokrynologa,to zdecydowanie za wczesnie na dojrzewanie ! Jesli to zaniedbasz,twoj syn bedzie niziutki !!!!

Gość gość
Mój syn też ma 6lat jest bardzo wysoki i się nie poci pod pachami wcale.idź do lekarza to jest dziwne.jeszcze żeby go czuć

Gość gość
No właśnie on jest wysoki, ma 124cm i 5,5 roku. Od 2 tygodni czuć od niego potem. Dziś powiedział mi, że dużo biegał w przedszkolu, ale to i tak chyba nie powinnam czuć potu.

Gość gość
Nie powinnas czuc potu. Idz z dzieckiem do lekarza

Gość gość
Jest wysoki teraz,jesli zbyt wcxesnie rozpocznie sie okres dojrzewania,jego wzrost bedzie sie spowalnial i bedzie niski.Choc to chyba nie jedyny problem przy zbyt wczesnym dojrzewaniu,dlatego niezbedna jest wizyta u specjalisty

Gość gość
na jakimś forum pediatrycznym przeczytałam wypowiedz pediatry, że to normalne (?) i nic takiego się nie dzieje. Sama już nie wiem. Mąż skrzywiony z pretensją, że wyszkuje dziecku chorób niepotrzebnie :O bo wg niego jest bardzo ciepło i dziecko się poci.

Gość gość
moja ma 7lat jest bardzo wysoka ale sie nie poci jeszcze, zawsze lepiej chyba sprawdzic niz potem zalwac

Gość gość
Nie pocą się jeszcze,tez polecam endokrynologa. Mój szesciolatek poci się na stopach, głowie, pod nosem o na plecach wiec ok